Search
Close this search box.

Stranska sekcijska garažna vrata – uporaba in prednosti

Rolo garažna vrata, eno- in dvokrilna, sekcijska garažna vrata … Na trgu najdemo precej različnih tipov in najbolj posebna med njimi so stranska sekcijska garažna vrata. Ne samo, da so drugačna od ostalih, so tudi cenovno dostopna in enostavna za uporabo ter izjemno elegantna.

Stranska sekcijska garažna vrata spadajo v družino sekcijskih garažnih vrat, le da veljajo za bolj ekstravagantna in delujejo modernejša ter tehnološko bolj dovršena. So za tiste, ki si želijo nekaj drugačnega in nekaj več.

Njihova glavna funkcija in prednost sta, da jih lahko odpremo delno in uporabimo kot osebni prehod, kar pomeni, da ni potrebe po tem, da se odprejo v celoti, ko moramo pospraviti motor, kolo …

Od klasičnih sekcijskih vrat se ločijo po načinu odpiranja. Odpirajo se na stran oziroma bočno ob steno, medtem ko se klasična sekcijska garažna vrata odpirajo navzgor.

Kot rečeno, so primerna za tiste, ki želijo nekaj drugega, poleg tega pa predstavljajo odlično rešitev ko imate na stropu garaže oviro, ki ni odstranljiva (cevi, luči, nizka preklada, poševen strop) ali pa želite imeti strop prost za shranjevanje.

Vrata so izdelana po naročilu kar pomeni, da so izdelane glede na svetlo odprtino.

Prednosti

Največja prednost stranskih sekcijskih garažnih vrat je ta, da ne potrebujejo osebnega prehoda. Uporabnik jih lahko odpre točno toliko, kolikor želi oziroma potrebuje – za prenos orodja, pospravljanje igrač …

Vrata lahko odpremo delno, za prehod ene osebe ali v celoti, za dovoz avtomobila. Zaradi te rešitve garažna vrata ne potrebujejo torzijskih vzmeti, zato je manj možnosti, da bi se pokvarila..
Paneli pri stranskih sekcijskih garažnih vratih so vroče cinkani in prašno barvani. Sicer so stranska sekcijska garažna vrata narejena iz enakih panelov kot dvižna garažna vrata. Le-ti so visoki 50-60 cm in 42 debeli, med seboj pa so paneli zatesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom, oblikovani pa tako, da se popolnoma ujemajo.

Paneli so dodatno izolirani in zaradi posebnega CFC polnila prenašajo ekstremne vremenske pogoje. Zagotovljeno je, da se garažna vrata med temperaturami -90 °C in +80 °C ne bodo deformirala.

Ena izmed prednosti stranskih sekcijskih garažnih vrat je tudi, da so na voljo v zelo veliki izbiri kombinacij barv na osnovi RAL barvne lestvice. Izberete lahko izgled mahagonija, dodate svetlobne panele, popolnoma pa se lahko prilagodi tudi površina panelov.

Izbirate lahko med imitacijo lesa, gladko površino ali površino z več črtami.

Varnost

Stranska sekcijska garažna vrata so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Prav tako nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem ter poškodovanjem rok in prstov, za kar skrbi »hand-push« sistem.

Več informacij o garažnih vratih pa najdete TUKAJ.

Dogodki

Rolo garažna vrata, eno- in dvokrilna, sekcijska garažna vrata … Na trgu najdemo precej različnih tipov in najbolj posebna med njimi so stranska sekcijska garažna vrata. Ne samo, da so drugačna od ostalih, so tudi cenovno dostopna in enostavna za uporabo ter izjemno elegantna.