Search
Close this search box.

Slovenci z zmago nad Izraelom do naslova prvaka na košarkarskem turnirju Sloveniaball v Slovenj Gradcu (VIDEO)

V Slovenj Gradcu je pred dnevi potekal že 15. mednarodni košarkarski turnir Sloveniaball 2019 za dekleta in fante do štirinajstega leta starosti. O tem, da so na njem od 15. avgusta do 18. avgusta tekmovala dekleta, Slovenke pa so, s Korošico Ulo Krenk iz KK Dravograd, osvojile odlično tretje mesto, smo že poročali TUKAJ. Med 22. do 25. avgustom pa so se na parketu merili fantje, med desetimi ekipami je bila tudi slovenska, ki je premagala vse nasprotnike in zmagala.

Pod vodstvom selektorja Uroša Drevenška in njegovo desno roko na terenu, Luko Šmitranom, so mladi košarkarji prišli do željene zmage.

Poleg Slovenije so v Slovenj Gradcu tekmovali košarkarji iz Italije, Izraela, Bolgarije, Hrvaške, Madžarske, Ukrajine, Severne Makedonije, Poljske in Črne Gore.

VIDEO: Slovenija je po podaljšku v finalu premagala Izrael.

Na turnirju je bilo sicer prisotnih deset dekliških ekip in deset fantovskih ekip, reprezentanc držav iz vse Evrope. Skupno 8 tekmovalnih dni, 20 mednarodnih ekip, 60 tekem in 400 igralcev.

Turnir je potekal v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, Javnim zavodom Spotur, in Hotelom Vabo. Košarkarska zveza Slovenije je na turnir zelo ponosna in vesela, da je lokalna skupnost na čelu z gospodom županom Tilnom Kluglerjem naklonjena temu velikemu športnemu dogodku.

Več podrobnosti o turnirju pa si lahko pogledate na njihovi spletni strani www.sloveniaball.com.

Iskrene čestitke vsem.

Vir: Spotur, Sloveniball

Dogodki