Slovenke s Korošico Ulo Krenk do brona na košarkarskem turnirju Sloveniaball v Slovenj Gradcu

Slovenj Gradec gostil že 15. mednarodni košarkarski turnir Sloveniaball.
68961239_2391568200957497_4137363179015503872_n

V preteklih dneh je v Slovenj Gradcu potekal tradicionalni dekliški mednarodni turnir Sloveniaball 2019, neuradno evropsko prvenstvo za pionirke do 14 let. Na njem so Slovenke osvojile odlično tretje mesto, članica ekipa pa je bila tudi Dravograjčanka Ula Krenk, ki trenira v domačem KK Dravograd. Prvo mesto so osvojile Hrvatice, drugo pa Madžarke.

Poleg Slovenije so v Slovenj Gradcu tekmovale košarkarice iz Bosne in Hercegovine, Izraela, Bolgarije, Hrvaške, Madžarske, Latvije, Severne Makedonije, Poljske in Ukrajine.

Ula Krenk (2006), ki že več sezon uspešno trenira in nastopa za Dravograd Koroško, je bila med tremi najmlajšimi košarkaricami v slovenski dekliški reprezentanci. Navkljub dejstvu, da je koroška košarkarica leto dni mlajša od vrstnic je imela v ekipi vidno vlogo. Slovenske so bile v Slovenj Gradcu sila uspešne, saj so slavile na petih tekmah, izgubile so le polfinalni obračun proti Madžarkam. Za bronasto medaljo so se borile proti Poljakinjam, vendar so bile na koncu uspešnejše Slovenke in tako osvojile končno tretje mesto.

Pri tem naj omenimo, da je turnir Sloveniaball skozi leta rasel in postal največji reprezentančni turnir v Evropi za to starostno kategorijo. Letos v Slovenj Gradcu poteka že petnajstič, namenjen pa je tako dekletom kot fantom do štirinajstega leta starosti. Od 15. avgusta do 18. avgusta so za kolajne tekmovala dekleta, naslednji teden, od 22. do 25. avgusta pa se bodo na turnirju pomerili še fantje.

O sami kakovosti turnirja govorijo dejstva, da so na slovenjgraškem turnirju igrali igralci, ki danes nastopajo že v ligi NBA. Med najbolj poznano sodijo hrvaški reprezentantje Dario Šarić, Mario Hezonja, Dragan Bender, Ante Toni Žižić in Ivica Zubac, španski reprezentant Alex Abrinez, ter slovenski reprezentantje, ki so leta 2017 v članski konkurenci pokorili vso Evropo in postali evropski prvaki (Klemen Prepelič, Matic Rebec in Aleksej Nikolić). Pri dekletih pa so svoje prve reprezentančne izkušnje na turnirju Sloveniaball dobile današnje reprezentantke Teja Oblak, Nika Barič, Eva Lisec, Tina Trebec, Annamarija Prezelj, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Eva Rupnik in ostale.

Preberi še:  V soboto potrdili 478 okužb, na Koroškem 22. V SB Slovenj Gradec zdravijo 17 covidnih bolnikov

Na turnirju je bilo prisotnih deset dekliških ekip, prav tako bo v naslednjih dneh prisotnih tudi deset fantovskih ekip, reprezentanc držav iz vse Evrope. Skupno 8 tekmovalnih dni, 20 mednarodnih ekip, 60 tekem in 400 igralcev.

Turnir poteka v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, Javnim zavodom Spotur, in Hotelom Vabo. Košarkarska zveza Slovenije je na turnir zelo ponosna in vesela, da je lokalna skupnost na čelu z gospodom županom Tilnom Kluglerjem naklonjena temu velikemu športnemu dogodku.

Več podrobnosti o turnirju pa si lahko pogledate na njihovi spletni strani www.sloveniaball.com. Na omenjeni strani bodo tudi prenosi tekem v živo.

Iskrene čestitke dekletom. Tudi fantje pa obljubljajo borbo do zadnjih atomov moči. Ker si želijo čim večjo podporo navijačev, vabijo vse ljubitelje športa k ogledu naših in evropskih bodočih košarkarskih zvezdnikov.

VIR: KZS, KK Dravograd

prijavi se

prijavi se v svoj račun