Search
Close this search box.

VIDEO: Župan MO Slovenj Gradec predstavil aktualne projekte

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca župana Mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja, ki je prisotnim predstavil zadnje aktivnosti, in aktualne projekte, ki se odvijajo na območju MO Slovenj Gradec.

VIDEO: Tiskovna konferenca MO Slovenj Gradec

Tiskovna konferenca je potekala v prenovljeni dvorani Kulturnega doma Slovenj Gradec, sledil pa je tudi ogled gradnje bloka neprofitnih stanovanj ter bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov.

Župan je uvodoma izrazil zadovoljstvo, da je lahko današnja konferenca potekala v prenovljeni dvorani kulturnega doma in predstavil sklepe 22. seje Mestnega sveta MO Slovenj Gradec, ki je potekala 23. marca.

Koroški dom starostnikov Črneče – Dravograd, Poslovna enota Slovenj Gradec je tisti, ki na podlagi pogodbe za Mestno občino Slovenj Gradec izvaja storitev pomoči družini na domu oziroma socialne oskrbe na domu. Z njihove strani je bil na občino posredovan predlog, s katerim naj bi se od 1. 4. 2021 dalje povišala cena storitve pomoči na domu, in sicer iz sedanjih 19,90 EUR/uro opravljene storitve na 20,35 EUR/uro opravljene storitve. Kot je danes pojasnil župan, so na zadnji seji svetniki MO Slovenj Gradec sprejeli sklep, da cena za uporabnike ostaja enaka, se ne povišuje. Razlika bo namreč krita iz občinskega proračuna. Sprejeli pa so tudi sklep o višini šolske pomoči za leto 2021.

Klugler je tudi povedal, da so se odločili za podelitev ene nove koncesijo za opravljanje javne službe v osnovni ­­­­­zdravstveni dejavnosti na področju zobozdravstvenega varstva odraslih, otrok in mladine v Mestni občini Slovenj Gradec. Kot je pojasnil, so pred kratkim dobili vrnjeno koncesijo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec. Koncesija se podeli, ker javni zdravstveni zavod ne more zagotavljati opravljanja zdravstvene dejavnosti v obsegu, kot je določen z mrežo javne zdravstvene službe in ne more zagotoviti potrebne dostopnosti do zdravstvenih storitev na področju zobozdravstvenega varstva odraslih, otrok in mladine v ambulanti Prve osnovne šole Slovenj Gradec. Začasna koncesija je podeljena za dobo enega leta, to pomeni do do oktobra, je pojasnil župan in dodal, da morajo do oktobra podeliti trajno koncesijo.

Župan je tudi omenil, da so se svetniki seznanili z akcijskim načrtom dostopnosti v občini, in sicer na področju odprave ovir na področju invalidskega varstva. Kot je poudaril župan, je bilo veliko dela narejenega na tem področju v zadnjih dveh letih, ko so odpravili marsikatero oviro ter s tem poskrbeli za boljše življenjske pogoje slepih in slabovidnih v občini. Spreminjali pa so tudi odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o postopku in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Mestni občini Slovenj Gradec. Zagotovili so 100.000 evrov dodatnih sredstev za področje športa, ki jih bodo razdelili s pomočjo razpisa.

Na koncu seje pa so po besedah župana sprejeli dve pomembni strategiji, eno na področju turizma, drugo na področju kulture.

Mestna občina Slovenj Gradec je lani s pomočjo sredstev iz razpisa ministrstva za kulturo obnovila dvorano kulturnega doma, kot je danes dejal župan, pa se med drugim obeta tudi gradnja prizidka k Tretji OŠ, o čemer smo poročali TUKAJ.

FOTOGALERIJA: Prenovljena dvorana KD Slovenj Gradec

Dogodki

Danes je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca župana Mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja, ki je prisotnim predstavil zadnje aktivnosti, in aktualne projekte, ki se odvijajo na območju MO Slovenj Gradec.