Mladinska iniciativa ne naseda ministrovim obljubam

Mladinska iniciativa za tretjo razvojno os očita ministru Gašperšiču ponavljanje že slišanih praznih obljub. Od vlade zahtevajo konkretne odgovore, v nasprotnem primeru pa napovedujejo opozorilno akcijo z oviranjem prometa.

f259f3f224b54749c68f79f1c5e49dec

Na petkov obisk ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča na Koroškem so se odzvali tudi v Mladinski iniciativi za tretjo razvojno os. Izrazili so nezadovoljstvo in dvom glede izrečenih obljub.Ministru očitajo, da njegove obljube časovno segajo v mandate dveh prihodnjih vlad, ne moremo pa vedeti, kakšne bodo njihove infrastrukturne usmeritve in politika.

Mladinski iniciativi se zdi sporno tudi odprto vprašanje o tem, ali bo cesta dvo- ali štiripasovna, kajti dvopasovnico vidijo kot nesprejemljivo rešitev.Najbolj jih je zmotila izjava ministra, da se bomo Korošci morali sprijazniti zgolj z rekonstrukcijo obstoječih cest od Slovenj Gradca naprej proti Holmcu.”Takšne izjave so za iniciativo popolnoma nesprejemljive, saj se v Mežiški dolini nahaja gospodarsko središče Koroške, ki potrebuje neposredno povezavo v hitro cesto,” je poudaril koordinator Mladinske iniciative za tretjo razvojno os Aljaž Verhovnik.

Ogorčenje so izrazili tudi nad stališčem predsednika uprave DARS dr. Tomaža Vidica, da ima širitev ljubljanske obvoznice prednost pred izgradnjo tretje razvojne osi. Zaradi vsega tega si v Mladinski iniciativi želijo takojšen sestanek s pristojnimi, zahtevajo pa tudi pojasnila, zakaj širša javnost ni bila vključena v petkov obisk ministra. Do konca marca tudi pričakujejo zavezujoč sklep vlade, iz katerega bi bila razvidna časovnica izgradnje štiripasovnice na Koroško. V nasprotnem primeru bodo izvedli opozorilno akcijo z oviranjem prometa.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.