Kulturni dom v Slovenj Gradcu s prenovljeno dvorano, obeta se tudi prizidek k Tretji OŠ

Mestna občina Slovenj Gradec je lani s pomočjo sredstev iz razpisa ministrstva za kulturo obnovila dvorano kulturnega doma. Obnovo, vredno 380.000 evrov z DDV, je vodstvo občine danes predstavilo javnosti, ob tem pa je župan Tilen Kugler spregovoril še o drugih aktualnih in načrtovanih naložbah. Med drugim se obeta gradnja prizidka k Tretji OŠ.
IMG_5049

Obnova dvorane kulturnega doma je ena večjih lanskih naložb slovenjgraške občine. Ta je za naložbo, za katero je imela projekt že prej izdelan, uspela pridobiti 196.000 evrov na razpisu kulturnega ministrstva. Preostala sredstva je večinoma dodala občina, nakup novih vrat pa je iz presežka v poslovanju financiral tudi sam kulturni dom.

V zadnjih dveh desetletjih razen prenove ozvočenja in tehnologije predvajanja filmov se v dvorano ni vlagalo. V okviru tokratne obnove so namestili nove akustične obloge, modernizirali scenske osvetlitve, namestili nove luči, obnovili elektro in strojne instalacije, namestili instalacije za javljanje požara, obnova pa je zajemala tudi brušenje in lakiranje parketa ter brušenje in barvanje odra. Sedeži v dvorani so isti.

Občina v nadaljevanju načrtuje tudi obnovo preostalih prostorov kulturnega doma in obnovo fasade. Projekte pripravlja in ko bo imela naslednjo priložnost, bo z njimi kandidirala za državna sredstva.

Župan je danes na novinarski konferenci in s predstavitvijo poteka del na terenu predstavil tudi druge aktualne in načrtovane projekte. Predvidoma do poletja bo zaključena gradnja novega bloka s 54 neprofitnimi stanovanji, ki bodo predani uporabnikom. V polnem teku pa je tudi večmilijonska naložba v bazenski kompleks s parkom urbanih športov, ki bi ga lahko, če bo šlo vse po načrtih, uradno odprli do junija 2022.

Preberite tudi: VIDEO: Župan MO Slovenj Gradec predstavil aktualne projekte

Za oba projekta pa se občina že od lani sooča s težavami pri pridobivanju odobrenih sredstev s strani okoljskega ministrstva. Terjatev do države zdaj skupno znaša že okoli 1,8 milijona evrov, občina pa je zato, da je poplačala izvajalce, najela že dva likvidnostna kredita.

Med pomembne načrtovane prihodnje naložbe v občini spada prizidek k Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec, ki otroke in mladostnike izobražuje po prilagojenem programu. Šola nove prostore nujno potrebuje, je danes poudaril župan, občina pa je bila, kot kaže, zelo uspešna s prijavo na letošnji razpis za dodelitev sredstev ministrstva za izobraževanje.

S prijavo, ki so jo na občini uspeli v celoti pripraviti v mesecu dni, se je namreč po županovih besedah med vsemi prijavljenimi projekti iz vse Slovenije uvrstila na 4. mesto po preliminarnem vrstnem redu.

Naložba v prizidek k Tretji OŠ, ki bi prinesla dodatnih 1200 kvadratnih metrov različnih uporabnih površin, je v celoti vredna 1,5 milijona evrov. Župan pričakuje, da bodo od države zanjo prejeli en milijon evrov. Izgradnja naj bi se začela predvidoma v jeseni.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.