Search
Close this search box.

Rokomet: Bojevniki za mesto miru klonili proti aktualnim državnim prvakom

Bojevniki za mesto miru so se v petek pomerili z rokometaši iz Celja v 21. Krog 1. NLB lige. Tokrat so bili gostitelji rokometaši iz RK Celje Pivovarna Laško, ki so ekipo Slovenj Gradca na koncu zanesljivo premagali.

RK Celje Pivovarna Laško – RK Slovenj Gradec 2011

Bojevniki so se v 21. krogu elitnega tekmovanja 1. NLB lige pomerili z aktualnimi državnimi prvaki, ter trenutno vodilno ekipo Celja Pivovarne Laško.

Slovenjgraški rokometaši so v prvih minutah tekme povedli v vodstvo treh golov prednosti (7 minuta: 5:2), a so rokometaši iz Celja v 13 minut izenačili na 9:9 ter nato prešli v vodstvo. Do konca polčasa so bojevniki za mesto miru držali tempo gostiteljev, ki so se na premor podali z vodstvom dveh zadetkov (19:17).

V drugem delu je bilo moč spremljati ritem igre, ki ga je narekovala postava celjskega trenerja Tomaža Ocvirka. Z uigranimi akcijami so Celjski rokometaši prihajali do lahkih golov, v njihovi obrambi pa se je med vratnicama izkazal Miljan Vujović. Slovenjgradčani so se dobro borili ves preostanek tekme, a vseeno klonili z visoko razliko enajstih zadetkov (40:29).

RK Celje Pivovarna Laško
– Kodrin 8, Da Silva; Šarac; Cokan 5

RK Slovenj Gradec 2011
– Glendza 7, Banfro 5, Cvetko; Štumpfl 4

Tilen Kodrin, rokometaš Celja Pivovarne Laško: »Danes smo prejeli preveč zadetkov, za kar je bil kriv naš uvod tekme, ko v obrambi nismo bili dovolj agresivni. S premehko igro smo dovolili gostom, ki so igrali lepo, hitro in kombinatorno, da so držali korak z nami. V drugem delu smo stopili na igrišče veliko bolj trdno, prejeli dosti manj zadetkov, posledično pa dosegli nekaj lahkih zadetkov in tekmo pripeljali do zanesljive zmage.«

Borut Ošlak, rokometaš Slovenj Gradca: »Kakšnih štirideset minut smo se dobro upirali Celjanom, za katere vsi vemo kaj pomenijo v slovenskem rokometu, tako da moramo biti s tem zadovoljni. Moramo pa seveda še dodati tisto kar nam manjka, da bomo potem tudi zbirali točke v nadaljevanju sezone.«

Domače rokometaše kmalu čaka tekma za pokal Slovenije, ter nato še zadnji krog ligaškega tekmovanja, v katerem se bodo doma pomerili proti ekipi Ormoža.

VIR: RK Slovenj Gradec, RK Celje

Dogodki