Search
Close this search box.

Fužinar je okrepil otrok Juventusa

Fužinar dobil prvo profesionalno pogodbo, načrtovani sta tudi dogradnja in posodobitev obstoječe nogometne infrastrukture.

Zgodovina nogometa na Ravnah sega v leto 1937, ko je bil ustanovljen prvi nogometni klub pod imenom SK Slovan. Po koncu druge svetovne vojne je klub deloval v okviru TVD Partizan in nato športnega društva Fužinar. V tem obdobju je Fužinar igral v nižjih ligah, je pa bil leta 1966, ko je z ekipo ljubljanske Svobode igral kvalifikacije zelo blizu uvrstitvi v prvo slovensko ligo, vendar mu veliki met ni uspel.

Tudi po osamosvojitvi Slovenije Fužinar večjih uspehov ni dosegal, vse do lanske sezone, ko se je klubu uspelo uvrstiti v 2. SNL. Fužinar je v nekaj letih sestavil uspešno ekipo, ki je napredovala iz najnižjega ranga tekmovanja do točke, ko lahko realno razmišlja o uvrstitvi v najvišji rang slovenskega nogometa. Zgodbo je kot predsednik kluba pričel pisati Rajko Praznik, sedaj jo nadaljuje Peter Stočko, oba sta v preteklosti za Fužinar nastopala tudi kot igralca.

V teh dneh so na Ravnah organizirali tudi prvo novinarsko konferenco v zgodovini kluba, na kateri so predstavili dosedanje delo in načrte za prihodnost kluba. Po besedah Stočka je kratkoročni cilj kluba postati stabilen drugoligaš, se povezati z drugimi koroškimi klubi in izboljšati infrastrukturo, ki je osnova za delovanje kluba na višji ravni. V ta namen se obeta tudi nadgradnja obstoječe nogometne infrastrukture, povečanje in pokritje tribune ter povečanje igrišča z umetno travo. Kot je povedala direktorica občinske uprave Ravne na Koroškem Anita Potočnik Slivnik je klub že v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja. Predračun za tribuno znaša 403.000 evrov, gradnja naj bi se pričela aprila 2019 in predvidoma končala avgusta 2020.

Izrisi načrtovane nove tribune

Kot dolgoročne cilje kluba pa Stočko navaja dvig kakovosti dela v nogometni šoli, izobraževanje in pridobivanje mlada perspektivnega trenerskega kadra ter omogočanje najboljših možnih pogojev za razvoj mladih igralcev. Kot pravi Stočko ti cilji ne bodo dosegljivi brez finančnih vložkov, podpore lokalne skupnosti in gospodarstva.

V letošnji sezoni je Fužinar kot sponzorja pridobil finančno družbo Vzajemci Skupina, ki želi po besedah njihove predstavnice Kaje Kalaš s svojim znanjem in sredstvi pomagati k še večjemu uspehu kluba. Rezultati skupnega dela se že kažejo v podpisu prve profesionalne pogodbe s katerim od nogometašev, gre za Nicolo Corticchio, bivšega mladinca Juventusa, ki je nazadnje nastopal v nižjih italijanskih ligah. Corticchia je s Fužinarjem podpisal enoletno pogodbo, njegov prvi nastop pa še vedno pričakujemo.

Dogodki

Fužinar dobil prvo profesionalno pogodbo, načrtovani sta tudi dogradnja in posodobitev obstoječe nogometne infrastrukture.