Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu razpravljali na temo »Doživljanje zdravja kot vrednote posameznika in družbe« (FOTO)

Včeraj je v Slovenj Gradcu potekala 12. Znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo gostov iz Finske in Hrvaške s področja zdravstvenih in socialnih ved.

Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec je letos organizirala že 12. tradicionalno znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo. Omenjeno dejstvo veseli in nav­daja z radostjo, saj fakulteta z optimizmom skrbno neguje odnose, tako z domačimi, kakor mednarodnimi udeleženci konference in na tak način izmenjuje znanstvena dognanja ter skrbi za vsestranski razvoj na področju zdravstvenih in socialnih ved,” je ob včerajšnjem dogodku povedala prof. dr. (Republika Finska) Danica Železnik, dekanica FZSV SG.

Konferenca se ponaša s kar desetimi prispevki iz tujine, priznanimi strokovnjaki s področja zdravstvenih ved, kar daje konferenci posebno dodano vrednost. Izdan je tudi recenziran zbornik prispevkov.

Vsebine konference izražajo odraz sodobnega časa , dotikajo se tako zdravstva, kakor sociale, zajemajo populacijo vseh starostnih in ranljivih skupin, prikazujejo primere dobrih praks  ter etične obravnave posameznikov in skupin. Vsebine posebej poudarjajo kako pomembno je vlagati v zdravje in ga sprejemati kot vrednoto ker ni samo po sebi umevno. Prične se pri  posamezniku in odraža v družbi. Konferenca ponovno združuje in povezuje znanje, izkušnje, zagnanost, izpostavlja  izzive in ovire na področju zdravstvenih in socialnih ved ter izpostavlja  odgovornost posameznika za lastno zdravje kot dolg do družbe, kar se je v zadnjih dveh letih posebej izpostavilo,” je dodala dekanica.

“Znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo bo zagotovo prispevala k  razmišljanju o zdravju kot vrednoti, k izboljševanju zdravja in zdravstvenega varstva, ne samo na ravni posameznika ampak družbe kot celote. Strokovnjaki s področja zdravstvenih in socialnih ved se zavedamo da bo potrebno vložiti še veliko truda, da bo posameznik spoznal, kako pomembno je zdravje za njegovo kakovost življenja in spremenil miselnost za  kar je potreben čas in motivacija,” meni  prof. dr. (Republika Finska) Danica Železnik, dekanica FZSV SG.

FOTOGALERIJA

Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec (FZSV SG) je samostojni visokošolski zavod, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Slovenj Gradec. Zavod je bil ustanovljen kot Visoka šola za zdravstvene vede Slovenj Gradec leta 2009 in se v letu 2018 preoblikoval v fakulteto. Več o dogajanju na fakulteti lahko spremljate TUKAJ.

Včeraj je v Slovenj Gradcu potekala 12. Znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo gostov iz Finske in Hrvaške s področja zdravstvenih in socialnih ved.