Twitter začasno blokiral račun republikanski kongresnici zaradi zavajanja o koronavirusu

Družbeno omrežje Twitter je v torek za teden dni blokiralo račun republikanski kongresnici iz Georgie, Marjorie Taylor Greene, ker da je kršila pravila z objavami, da cepiva proti covidu-19 niso učinkovita, in pozivom Upravi za hrano in zdravila (FDA), naj jim ne izda rednega dovoljenja za uporabo.
corona-5184533_1920

Twitter je njene objave označil za zavajajoče in ji za teden dni prepovedal objave. Greenova je znana po bombastičnih izjavah in Twitter jo je doslej kaznoval najmanj trikrat.

Kongresnica, ki se je v preteklosti ukvarjala z vodenjem fitnesa, med drugim izreka pohvale ljudem, ki zavračajo cepljenje, napada zdravstvene strokovnjake in je polna teorij zarot – od judovskih vesoljskih žarkov, ki vplivajo na obnašanje ljudi, do ponavljanja laži o veliki volilni prevari na lanskoletnih predsedniških volitvah.

Twitter ji je januarja zaprl račun le za 12 ur, ker je širila teorije zarote o senatnih volitvah v Georgii, nazadnje pa julija zaradi zavajanj o covidu-19 in cepivih.

V skladu z lastnimi pravili lahko Twitter zapre račun za teden dni, če uporabnik krši politiko glede informacij o novem koronavirusu, največ štirikrat. Ob peti kršitvi lahko sledi dokončna prepoved računa.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.