Med nagrajenci 29. festivala Vurberk tudi Korošci

Danes je potekal 29. vurberški festival, na njem pa je nastopilo 14 izbranih ansamblov, ki so se tradicionalnemu slovenskemu festivalu narodno-zabavne glasbe predstavili s prav toliko novimi skladbami, med njimi tudi Korošci. Vsak izmed njih pa je zaigral tudi po eno Slakovo uspešnico.
FOTO: P.S.

Na festivalu Vurberk so se predstavili ansambli: PIK iz Šentjurja, Špadni fantje iz Vipave, Raubarji iz Škofje Loke, Brloga iz Šentilja v Slovenskih goricah, iz Slovenj Gradca ansambla Itak in Vez, Neli in muskontarji iz Vremskega Britofa, iz Metlike prihajajo člani ansambla Andreja Bajuka, s Cola Gregorja Kobala in iz Nove vasi Tomaža Rota, z Dolenjske Šentjanci, Posluh iz Vitanja, iz Novega mesta Poziv s Ksenjo Šašek ter Galama iz Poljčan.

Poleg tekmovalne skladbe, ki seveda mora biti povsem nova, je moral vsak ansambel za »ogrevanje« zaigral še skladbo iz bogate zakladnice ansambla Lojzeta Slaka.  V spomin na legendarnega frajtonarja se na festivalu ansambli potegujejo za plaketo Lojzeta Slaka, ki jo za izvedbo podeljuje strokovna žirija, v njihovi domeni pa je tudi plaketa Jožeta Šifrarja, preminulega Slakovega pevca, ki jo prejme ansambel za najboljšo vokalno izvedbo. Prvič pa so podelili tudi plaketo Tineta Lesjaka ter Fanike Požek.

Skupina Itak, FOTO: Facebook

Med nastopajočimi sta bila tudi dva koroška ansambla, in sicer Vez ter Itak, ki sta se odrezala zelo dobro. Ansambel Vez je prejel tudi nagrado snemanje videospota v produkciji TV Veseljak. O posebni nagradi so namreč odločali tudi poslušalci in gledalci radia in televizije Veseljak, in sicer z glasovanjem na Fb strani radia in tv Veseljak.

Nagrade 29. festivala Vurberk:

  • ZLATI ZMAJ: Ansambel Špadni fantje – Ne pozabi ( Brane Klavžar, Romana Cafuta, Brane Klavžar)
  • SREBRNI ZMAJ: Ansambel Tomaža Rota – V življenju štejejo trenutki (Tomaž Rot, Tomaž Vrhovnik, Franc Mihelič)
  • BRONASTI ZMAJ: Raubarji – Domača vas (Blaž Jenkole, Igor Pirkovič, Blaž Jenkole)
  • ŠIFRERJEVA PLAKETA: Ansambel PIK – Pesem našega srca (Jan Čater, Matej Trstenjak, Matjaž Vodišek)
  • NAGRADA ZA IZVEDBO – Plaketa Lojzeta Slaka:  Ansambel Gregorja Kobala – Lovska nedelja (Gregor Kobal, Vera Šolinc, Gregor Kobal)
  • NAJBOLJŠA SKLADBA PO IZBORU RADIJSKIH POSTAJ: Raubarji – Domača vas (Blaž Jenkole, Igor Pirkovič, Blaž Jenkole)
  • NAGRADA OBČINSTVA: Ansambel Galama 
  • NAGRADE ZA BESEDILA:

Besedila je ocenjevala komisija: Franci Smrekar, Asja Matjaž, Milena Toplak

1. nagrada za besedilo – Plaketa Fanike Požek: Rojen v napačnem času. Avtor besedila: Matej Kocjančič. Izvajali so jo Šentjanci.

2. nagrada za besedilo – Pesem našega srca. Avtor besedila: Matej Trstenjak. Skladbo je izvajal Ansambel PIK.

3. nagrada za besedilo – Ne pozabi. Avtorica besedila: Romana Cafuta. Skladbo so izvajali Špadni fantje.

Organizator festivala je bilo tudi tokrat Turistično društvo Vurberk, soorganizator pa domača občina Duplek, tehnična organizacija je bila v rokah agencija Geržina Videoton, za predvajanje viž pa je poskrbela ekipa radia in televizije Veseljak.

Vir: Radio Veseljak

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.