Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 7. 6. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 229 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 9 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so obravnavali tri  prometne nesreče z lažjimi poškodbami in enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

V Celju so včeraj obravnavali vloma v dve stanovanji stanovanjskih blokov.

Iz obeh stanovanj, na Trubarjevi in Razlagovi ulici,  je storilec ukradel gotovino in zlatnino.

Nedovoljen prehod državne meje

Na območju Rogatca so sinoči ustavljali voznika osebnega vozila, ki ni  upošteval znakov policistov za ustavljanje in je s pospešeno hitrostjo odpeljal v smeri Donačke Gore, kjer je trčil v drevo in pobegnil iz vozila. V vozilu je prevažal šest državljanov  Turčije, ki so na  nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Voznika, državljana Madžarske, so izsledili in mu odvzeli prostost. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.  Vseh šest tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 229 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.