Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 5. 12. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 333 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami in 13 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali izven naselja Globoče. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Frankolovega proti Ivenci in je v blagem, preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal voznik osebnega vozila s pripetim lahkim priklopnikom. Vozili sta trčili. V silovitem trčenju sta se oba voznika hudo poškodovala. Povzročitelja bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Voznike tovornih vozil opozarjajo, naj z vozil temeljito očistijo sneg in led. Včeraj so namreč prejeli več prijav voznikov, ki jim je led, ki je padel s tovornih vozil oziroma prikolic, poškodoval vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Podkraju pri Velenju. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi garažno okno, je ukradel gotovino.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi v Radečah in v Gorici pri Šmartnem. Iz hiše v Radečah ni storilec ničesar ukradel. Lastnika hiše v Gorici pri Šmartnem pa pogrešata več zlatnine.  

V Ločici ob Savinji so včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in poskus vloma. Iz hiše, v katero je storilec vlomil, je ukradel kovček z orodjem, pri poskusu vloma v drugo hišo, pa je poškodoval dvižna garažna vrata.

Tudi v Šoštanju so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je poškodoval dvojna vrata.

V Velenju je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in iz predala mize ukradel gotovino.

V Zgornjih Gorčah so obravnavali vlom v gostinski objekt. Storilci niso ničesar ukradli.

Okoli 21. 30 ure so bili obveščeni, da  je v Vrhah, na območju Slovenj Gradca zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je hišo v celoti uničil. Vzrok požara še ni znan. Ogled kraja požara bodo opravili danes.

Nedovoljen prehod državne meje

V Imenem so danes ponoči izsledili dva državljana Turčije, ki sta na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito. Kmalu potem, ko so izsledili turška državljana, so ustavili še gruzijskega voznika osebnega vozila, za katerega obstaja sum, je proti plačilu turškima državljanoma omogočil vstop v Slovenijo. Gruzijca so pridržali.

Vir: PU Celje

Dogodki