zrak

Preverite, kje so bile mejne koncentracije delcev PM 10 presežene največkrat

Mejna dnevna koncentracija škodljivih delcev v zraku PM 10 je bila po še nedokončnih podatkih Arsa lani največkrat presežena na merilnem mestu ob Cankarjevi ulici v Murski Soboti, in sicer 29-krat. Lani tako na nobeni merilni lokaciji v Sloveniji mejne dnevne vrednosti niso bile presežene več kot dovoljenih 35-krat. Letos pa so razmere slabše.

Preberi »

Slovenjgraška občina objavila poročilo o meritvah delcev PM10 za april

Mestna občina Slovenj Gradec v letošnjem letu izvaja meritve koncentracij delcev PM10. Z meritvami so pričeli 1. januarja letos. V času izvajanja meritev se izdelujejo mesečna poročila, ki prikazujejo rezultate meritev in primerjavo z vrednostmi iz okoliških merilnih mest (primerjava z merilnim mestom Maribor Center). Tokrat so na spletni strani občine objavili poročilo za april 2021.

Preberi »

Hladnejše in suho okolje ugodno za preživetje novega koronavirusa, zato nujno učinkovito prezračevanje

Preživetje novega koronavirusa v prostoru je odvisno predvsem od temperature in relativne vlažnosti zraka, najmanj so zanj ugodne visoke temperature in visoka vlažnost. V jesensko-zimskem času se obeta ravno nasprotno – zunaj nizke temperature, v prostorih pa zaradi ogrevanja predvsem nižja vlažnost zraka. Zato je ključno prezračevanje prostorov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.