živali

Vsi štirje predsedniki na posvetu v DZ za večjo zaščito živali. Mučenje živali se naj opredeli kot kaznivo dejanje

Na posvetu Za boljšo prihodnost živali, ki je bil v ponedeljek, 16. 1. 2023, v DZ na pobudo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, so se zavzeli za zakonodajo, ki bo bolj prijazna do živali, pa naj gre za rejne živali ali za hišne ljubljenčke. Za boljšo prihodnost živali so se poleg predsednice DZ zavzeli tudi predsednica republike, predsednik vlade in predsednik DS.

Preberi »

V DZ posvet za boljšo prihodnost živali

Na pobudo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič bo danes v parlamentu potekal posvet z naslovom Za boljšo prihodnost živali. Med drugim bo na posvetu sodelovalo več nevladnih organizacij in predstavnikov državnih organov, beseda pa bo tekla predvsem o težavah in izzivih na področju varstva in zaščite živali ter možnih zakonodajnih rešitvah.

Preberi »

V Sloveniji spet primer ptičje gripe

Pri labodih grbcih v Sloveniji se je spet pojavila visoko patogena ptičja gripa (aviarna influenca), rejce perutnine in ptic v ujetništvu opozarja uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Ta bolezen se je pojavila pri štirih labodih v občini Apače.

Preberi »

Ob svetovnem dnevu varstva živali posvet o njihovi dobrobiti

Na današnji dan zaznamujemo svetovni dan varstva živali, ki je namenjen osveščanju najširše javnosti o tem, da so živali čuteča bitja in da so ljudje odgovorni skrbeti zanje na način, ki jim ne povzroča bolečine, trpljenja in strahu. Ob tej priložnosti se bo zvrstilo več dogodkov, v državnem svetu se bo odvil posvet na temo dobrobiti živali.

Preberi »

Na Portugalskem odkrili okostje ogromnega dinozavra

Paleontologi na Portugalskem so odkrili okostje morda največjega dinozavra, ki so ga doslej našli v Evropi. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP naj bi šlo za ostanke brahiozavra, predstavnika veje zavropodov in rastlinojedega dinozavra, visokega 12 metrov in dolgega 25 metrov, ki je po Zemlji hodil pred približno 150 milijoni let.

Preberi »

Po smrtonosnih napadih morskega psa v Egiptu zaprli več plaž

Napad morskega psa nedaleč od obale letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi je bil konec tedna usoden za dve ženski, navedbe egiptovskega ministrstva za okolje navaja francoska tiskovna agencija AFP. Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je že v petek odredil zaprtje vseh plaž za tri dni, poročajo tiskovne agencije.

Preberi »

Dogodki