zaprtje

Leskovar z IJS: Epidemija začela spet naraščati. Jerala: Smiselno bi bilo razmisliti o enotedenskem zaprtju šol po novem letu

Epidemija covida-19 je začela spet naraščati, predvidoma zaradi vpliva predprazničnega druženja in hitrega širjenja koronavirusne različice omikron. Kako se bo to odražalo na številu hospitaliziranih covidnih bolnikov, bo odvisno od resnosti bolezni, ki jo povzroča, je zapisal Matjaž Leskovar z Instituta Jožef Stefan (IJS).

Preberi »

V Zgornji Avstriji in na Solnograškem od ponedeljka zaprtje javnega življenja. Bo sledilo tudi obvezno cepljenje? Na Češkem za številna področja pogoj PC

V dveh avstrijskih zveznih deželah, kjer so razmere zaradi pandemije covida-19 najslabše, v Zgornji Avstriji in na Solnograškem, bo od ponedeljka dalje v veljavi zaprtje javnega življenja. Na Solnograškem bodo tudi zaprli šole. O ostrejših protikoronskih ukrepih razmišljajo tudi v Predarlskem in na avstrijskem Koroškem.

Preberi »

Tonin: Zaprtje države za 10 dni ne bo prineslo rešitev

Predsednik NSi Matej Tonin meni, da ni smiselno uvajati novih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19, če se obstoječi ne izvajajo v popolnosti. Prav tako meni, da niso smiselni ukrepi, ki jih v praksi ne morejo izvajati. Prepričan je, da desetdnevno popolno zaprtje države ne bi prineslo rešitev, ker bodo čez 10 dni isti problemi.

Preberi »

Počivalšek: Javne finance si ne morejo privoščiti še enega zaprtja

Mi bomo preživeli vse, vzdržna javnofinančna situacija pa si ne more privoščiti še enega zaprtja gospodarstva, je ocenil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Slovensko gospodarstvo je v smislu okrevanja v nadpovprečno dobri kondiciji, a te priložnosti ne smemo zapraviti, je posvaril in pozval k odgovornemu odnosu vseh v družbi.

Preberi »

GZS: Jesensko zaprtje bi državo stalo 800 milijonov evrov

Če bi jeseni vnovič prišlo do zaprtja gospodarstva, bi to pomenilo izgubo 1,7 milijarde evrov prihodkov, 400 milijonov evrov dodane vrednosti in 2500 delovnih mest. Državo bi podpora prizadetemu gospodarstvu in javnemu sektorju stala okoli 800 milijonov evrov, kar znese 400 evrov na prebivalca, so izračunali v GZS in zato pozvali k cepljenju.

Preberi »

V Adientu bodo delavcem začeli vročati odpovedi pogodb o zaposlitvi. V podjetju velika praznina, prazne hale pa “velik šok”

Potem ko je predstavnik multinacionalke Adient marca sporočil, da bo v Slovenj Gradcu zaprl proizvodnjo delov za avtomobilske sedeže in notranjo opremo avtomobilov, bodo danes delavcem začeli vročati prve odpovedi pogodb o zaposlitvi. Danes in v torek bo odpovedi prejelo okoli 150 od skupno 430 delavcev, preostali postopno do maja prihodnje leto.

Preberi »

Focus: Teš bo zelo verjetno treba zapreti pred letom 2030

Društvo Focus opozarja, da bo Teš zelo verjetno treba zapreti že pred letom 2030 ne glede na letnico iz nacionalne strategije za izhod iz premoga. Kot so zapisali, to kaže tudi finančni vidik poslovanja – upoštevajoč pospešeno rast cen električne energije in emisijskih kuponov bodo izgube Teša do leta 2030 znašale približno 870 milijonov evrov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.