zaprtje

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: “Sporočamo vam, da ne zmoremo več!” Vlada bi morala omogočiti strežbo na terasah in vrtovih po vsej državi

Sindikat delavcev gostinstva in turizma je premierja in nekatere ministre pozval k pomoči panogi, kjer je zaradi zaprtja veliko delodajalcev propadlo, veliko delavcev je pristalo na zavodu, drugi pa z nadomestili težko preživijo. Med drugim zahtevajo višja nadomestila in razumno sproščanje omejitev ter širšo veljavnost turističnih bonov.

Preberi »

Sindikat: Zaprtje Adienta je šok za celo Koroško, lastnike bomo poskušali prepričati, da odstopijo od namere (VIDEO)

Pred kratkim se je končala novinarska konferenca sindikata ZZZS v podjetju Adient o napovedanem zaprtju podjetja. Kot smo že poročali je namreč predstavnik ameriške multinacionalke Adient v sredo zaposlene v slovenjgraški tovarni, kjer izdelujejo sestavne dele za avtomobilske sedeže in notranjo opremo avtomobilov, obvestil, da bodo do konca letošnjega leta tovarno v Slovenj Gradcu zaprli in da bo s tem delo izgubilo 430 zaposlenih. Sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ki pokriva območje Koroške, Jaka Šilak pa je za danes pred podjetjem sklical novinarsko konferenco.

Preberi »

OZS: Delo na črno je v polnem razmahu. Cvetličarji in vrtnarji opozarjajo na nelojalno konkurenco, gostinci so na robu obupa …

Člani Upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so na današnji izredni seji razpravljali o podaljšanju ukrepov v dobršnem delu gospodarstva. Ugotovili so, da je delo na črno v polnem razmahu, epidemiološka slika se ne izboljšuje, duševne stiske med obrtniki in podjetniki pa se poglabljajo. Zato so vlado pozvali k takojšnjemu odprtju dejavnosti, obenem pa ostro nasprotujejo ideji dr. Dodič Fikfak, da bi Covid-19 šteli kot poklicno bolezen.

Preberi »

Avstrijska vlada od torka uvaja popolno zaprtje države

Avstrijce od torka pa do predvidoma 7. decembra čaka popolno zaprtje, je danes na novinarski konferenci potrdil kancler Sebastian Kurz, potem ko so o tem že poročali tamkajšnji mediji. Večjih presenečenj ni, ukrepi so pričakovani, Kurz pa je pred novinarji danes vztrajal, da drugače ne gre, saj dosedanji ukrepi niso zajezili epidemije.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun