Search
Close this search box.

Petrol zaradi pomanjkanja kadrov začasno zaprl nekatere servise

Ponekod po državi v zadnjem času opažajo zaprtje ali skrajšanje delovnega časa posameznih Petrolovih bencinskih servisov. To se dogaja tudi v nekaterih krajih po Gorenjskem, kjer je promet v poletni turistični sezoni močno povečan. Kot so pojasnili v Petrolu, je razlog pomanjkanje delovne sile zaradi porasta okužb s covidom-19.

Ob veliki turistični gneči posebej bode v oči situacija v Kranjski Gori, kjer je en bencinski servis zaprt, drugi pa zato močno obremenjen z dolgo vrsto čakajočih. Prav tako sta pogosto zaprta oziroma imata precej skrajšan delovni čas bencinski servis na Koroški Beli v bližini Jesenic in prav tako za turizem precej zanimiv servis v Lescah.

Omenjena prodajna mesta smo zaprli oziroma prilagodili njihov čas delovanja zaradi pomanjkanja kadrov, kar je v največji meri povezano s porastom okužb s covidom-19 med zaposlenimi v maloprodajni mreži Petrola,” so za STA pojasnili v družbi Petrol in dodali, da so zato primorani zaposlene preusmerjati na prodajna mesta, ki so z vidika celostne oskrbe strank ključni in kjer v neposredni bližini ni možnosti zagotavljanja celostne oskrbe strank.

Podobne prilagoditve delovnika so zaradi bolezni uvedli tudi v času porasta okužb s covidom-19 in pa zaradi doslednega upoštevanja odloka v zvezi s preverjanjem izpolnjevanja pogoja PCT pri strankah v preteklem letu, so spomnili.

Ob tem so zagotovili, da bodo posamezna prodajna mesta, takoj ko bo to mogoče, ponovno odprli, oziroma podaljševali delovni čas obratovanja, ter s tem omogočili hitrejšo oskrbo kupcev.

Začasna zaprtja oziroma prilagoditve delovnega časa prodajnih mest se v takšnih izjemnih okoliščinah kratkoročno izvajajo tudi drugod po državi, in sicer na tistih prodajnih mestih, kjer zaradi odsotnosti osebja ne morejo zagotoviti zanesljive oskrbe strank, so pojasnili.

“Pri tem preverimo in zagotovimo, da je v neposredni bližini, v oddaljenosti treh minut, našim strankam dostopno vsaj še eno odprto Petrolovo prodajno mesto, ki zagotavlja celostno oskrbo,” so poudarili.

Dogodki