vzgojitelj

Odgovori na najpogostejša vprašanja glede testiranja šolnikov

Na ministrstvu za zdravje so zbrali nekaj najpogostejših vprašanj, ki so jih v luči trenutne situacije prejeli v zvezi s testiranjem oseb, ki delajo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, dijaških in študentskih domovih, organizacijah za izobraževanje odraslih, srednjih, višjih in visokih strokovnih šolah. Vprašanja in odgovore objavljamo v celoti.

Preberi »

Sviz: “Avtoritarno ukazovanje vladnih predstavnikov je preseglo vsako mejo”

Na podlagi napovedi množičnega testiranja, ki ga pripravlja vlada v upanju, da bi vikend po novem letu, torej še pred ponovnim odprtjem šol in vrtcev, testirali ključni del učiteljev, ki učijo prvo triado osnovne šole, ter vzgojiteljev, se je odzval tudi Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije – Sviz. Njihovo besedilo v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Preberi »

Objavljen je razpis za prvo zaposlitev v vzgoji in izobraževanju

Objavljen je Javni razpis za izbor operacij »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2020« Cilj razpisa, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, je zaposlitev 87 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov in 69 učiteljev začetnikov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.