Search
Close this search box.

Uršlja gora

Na Uršlji gori danes pričakujejo Urše, Urške in Uršule

Na Koroškem na Uršlji gori, kjer malo pod vrhom stojita cerkev sv. Uršule in planinski dom, danes pripravljajo 5. shod Uršk na Uršlji gori. Organizatorji tako pričakujejo predvsem pohodnice z imeni Urša, Urška ali Uršula, ki bodo ob vpisu v Urškino knjigo prejele majico z napisom. Želijo si, da bi se jih na gori zbralo sto.

Preberi »

Novo igrišče na Naravskih ledinah bo odslej razveseljevalo najmlajše planinske navdušence (FOTO)

Planinska koča na Naravskih ledinah, ki stoji na pobočju Uršlje gore, z novo otroško igralnico na prostem širi nabor vsebin, s katerimi družine vabi k aktivnemu in zdravemu preživljanju prostega časa. Poleg bogate naravne in kulturne dediščine, ki obdaja to izletniško točko, so najmlajšim gostom tako sedaj na voljo tudi nova igrala, na katerih lahko razvijajo svoje motorične spretnosti. Odprtje igralnice, ki je zaživela po idejni zasnovi Planinskega društva (PD) Ravne na Koroškem, je potekalo v sklopu štirinajste sezone akcije Očistimo naše gore Zavarovalnice Triglav.

Preberi »

Na Uršlji gori danes 4. shod Uršk

Planinski društvi iz Velenja in Prevalj ter novi najemnik koče na Uršlji gori Nejc Juvan danes organizirajo 4. shod Uršk na Uršlji gori. Potem ko se je lani na gori zbralo dotlej rekordnih 76 Uršk, se organizatorji nadejajo, da bi morda že letos dosegli številko sto, je zapisano na spletni strani Planinskega društva Prevalje.

Preberi »

Dogodki