Uršlja gora

Na Uršlji gori danes 4. shod Uršk

Planinski društvi iz Velenja in Prevalj ter novi najemnik koče na Uršlji gori Nejc Juvan danes organizirajo 4. shod Uršk na Uršlji gori. Potem ko se je lani na gori zbralo dotlej rekordnih 76 Uršk, se organizatorji nadejajo, da bi morda že letos dosegli številko sto, je zapisano na spletni strani Planinskega društva Prevalje.

Preberi »

Po očiščenih ovršjih Uršlje gore in Pece priprave na pašo drobnice. V okviru projekta na območju Črne predvidena še zasaditev učnega sadovnjaka

Potem ko so v okviru naravovarstvenega projekta Banap lani čistili grmovno zarast na Uršlji gori in Peci, zdaj naravovarstveniki in upravljavci pripravljajo načrte upravljanja območij. Na Uršlji gori bodo postavili leseno ograjo, ki bo omogočila prosto pašo drobnice in onemogočala konflikte, povezane s povečanim obiskom v poletnih mesecih.

Preberi »

Vid za rojstni dan presenetil “bico”, v zimskih razmerah bivakiral na Uršlji gori in se okopal v Šumcu (VIDEO in FOTO)

Vid Pintarič se pogosto odpravi v gore, kjer pa ne občuduje le čudovite narave, ampak v zavetju gora večkrat tudi prespi. Tokrat se je odločil, da je še pred koncem leta bivakiral na Uršlji gori. Vse skupaj pa je obeležil tudi s posnetkom, v katerem si lahko ogledate, kako zgleda bivakiranje v zimskih razmerah na naši priljubljeni gori, še pred tem je za rojstni dan presenetil “bico”, ki živi v Mežici, po vrnitvi z Uršlje gore pa se “ohladil” v Šumcu.

Preberi »

Dogodki