učitelj

V Avstriji v dveh dneh na šolah opravili 1,3 milijona testov. Država podaljšala shemo skrajšanega delovnega časa

Na avstrijskih šolah so v ponedeljek in sredo skupno opravili 1,3 milijona testov na okužbo z novim koronavirusom. Testi za domačo uporabo so okužbo potrdili pri 536 primerih, od tega pri 364 šolarjih in 172 učiteljih. Največ pozitivnih testov je bilo na Dunaju, sledi Spodnja Avstrija s 103 primeri, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Po mnenju pravnikov je učitelje, ki se niso želeli testirati, možno kaznovati

Predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan, ki je zadovoljen, da so se danes v šole vrnili prvi učenci, je na današnji novinarski konferenci spregovoril tudi o obveznem testiranju šolnikov in morebitnih sankcijah za tiste, ki so testiranje zavrnili. Hkrati pa je izrazil upanje, da se bodo kmalu v šole lahko vrnili tudi drugi učenci.

Preberi »

V avstrijskih šolah se obeta redno testiranje na novi koronavirus

Avstrija bo po odprtju šol, ki sicer zaradi slabe epidemiološke slike zaenkrat ostajajo zaprte, uvedla redno tedensko testiranje vseh učencev na novi koronavirus, je danes sporočil avstrijski šolski minister Heinz Fassmann. To je po njegovem edina rešitev, da prebrodijo težko fazo, ki jih še čaka, preden bodo precepili zadosten delež prebivalstva.

Preberi »

Kacin: “Kdor ne bo naredil hitrega testa, v šoli ne bo učil”

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je danes na novinarski konferenci dejal, da vlada pripravlja množično testiranje, s katerim bi vikend po novem letu, torej še pred ponovnim odprtjem šol in vrtcev, testirali ključni del učiteljev, ki učijo prvo triado osnovne šole, ter vzgojiteljev.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun