učitelj

Sviz zahteva plačilo dodatnih obremenitev zaposlenih v vzgoji in izobraževanju

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) je zaradi vse bolj zahtevnih razmer v vrtcih in šolah ob novem valu okužb na vlado znova naslovil zahtevo za ureditev plačil za dodatne obremenitve in ustreznih dodatkov. V nasprotnem primeru v sindikatu vlado svarijo, naj se več ne zanaša na potrpežljivost zaposlenih v šolstvu.

Preberi »

Učitelju na Dobrovem grozi odpoved zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT

Učitelju športa na OŠ Alojza Gradnika Dobrovo grozi odpoved zaposlitve, ker ni upošteval pravil PCT pri pouku. Pravico namerava iskati po pravni poti. Ravnatelj Uroš Kobal je danes za STA potrdil le, da zoper enega od zaposlenih teče postopek redne odpovedi iz krivdnih razlogov skladno z določili zakona o delovnih razmerjih, ki pa še ni zaključen.

Preberi »

Stroški hitrega testiranja za zaposlene po 23. avgustu v breme delodajalca. Za zaposlene v vzgoji in izobraževanju pogoj PCT že od 16. avgusta

Država od 23. avgusta več ne bo krila presejalnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom. Tistim, ki se bodo morali testirali za potrebe opravljanja svojega dela, bo glede na zakon o varnosti in zdravju pri delu stroške testa kril delodajalec. Cena hitrega antigenskega testa bo predvidoma znašala 12 evrov.

Preberi »

V Avstriji v dveh dneh na šolah opravili 1,3 milijona testov. Država podaljšala shemo skrajšanega delovnega časa

Na avstrijskih šolah so v ponedeljek in sredo skupno opravili 1,3 milijona testov na okužbo z novim koronavirusom. Testi za domačo uporabo so okužbo potrdili pri 536 primerih, od tega pri 364 šolarjih in 172 učiteljih. Največ pozitivnih testov je bilo na Dunaju, sledi Spodnja Avstrija s 103 primeri, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Po mnenju pravnikov je učitelje, ki se niso želeli testirati, možno kaznovati

Predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan, ki je zadovoljen, da so se danes v šole vrnili prvi učenci, je na današnji novinarski konferenci spregovoril tudi o obveznem testiranju šolnikov in morebitnih sankcijah za tiste, ki so testiranje zavrnili. Hkrati pa je izrazil upanje, da se bodo kmalu v šole lahko vrnili tudi drugi učenci.

Preberi »

V avstrijskih šolah se obeta redno testiranje na novi koronavirus

Avstrija bo po odprtju šol, ki sicer zaradi slabe epidemiološke slike zaenkrat ostajajo zaprte, uvedla redno tedensko testiranje vseh učencev na novi koronavirus, je danes sporočil avstrijski šolski minister Heinz Fassmann. To je po njegovem edina rešitev, da prebrodijo težko fazo, ki jih še čaka, preden bodo precepili zadosten delež prebivalstva.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.