Search
Close this search box.

turizem

Začenja se Teden turističnih kmetij

Začenja se Teden turističnih kmetij. Vse do nedelje, 21. aprila, bo 30 kmetij, vključenih v projekt, ponujalo vodene oglede in različne dejavnosti. Namen projekta je obiskovalcem približati življenje na podeželju in jim omogočiti vpogled v bogato tradicijo in dediščino turističnih kmetij, so sporočili iz Združenja turističnih kmetij Slovenije.

Preberi »

V Termah Ptuj in Termah 3000 pred poletno sezono nekaj novosti

Skupina Sava Hotels & Resorts bo v letošnjo poletno sezono vstopila z novimi vodnimi atrakcijami v obeh svojih največjih termalnih parkih – Termalnem parku Terme Ptuj in Termalnem Parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah. V obeh bodo med drugim ponudbo za še več adrenalinske vodne zabave razširili s po dvema dodatnima toboganoma.

Preberi »

Luka Basi: Za mojo vizijo na Ravnah ni posluha

Zadnje dni se v medijih pojavljajo informacije o črnogradnji objekta, ki je zrasel ob vznožju Poseke, postavil pa ga je Luka Basi. Tudi mi smo povprašali vse udeležene – Luko Basija, Marjana Glinika in Občino Ravne na Koroškem.

Preberi »

V Križni jami predvidoma začetek reševanja ujetih

V Križni jami bo ob nadaljnjem zniževanju vodne gladine predvidoma stekla reševalna akcija petih ljudi, ki so zaradi visokega vodostaja od sobote popoldne ujeti v jamskem rovu, približno 2,4 kilometra od vhoda v jamo. Vodostaj se je v nedeljo proti večeru začel zniževati, dokončno odločitev pa naj bi sprejeli danes po preučitvi razmer.

Preberi »

Terme Banovci bodo gradile nov 4* butični hotel

Terme Banovci bodo v prvi polovici leta 2024 pričele z gradnjo novega 4* butičnega hotela Narcisa, v Banovcih. Z gradnjo novega hotela s 4*, se bo spremenila kategorizacija hotela iz 3 na 4*, obstoječih 24 enot v hotelu bo dopolnjenih z novimi, 31imi enotami butičnega značaja. Gre za trajnostno naravnano investicijo, s katero želijo terme izboljšati kakovost storitev za stranke in dvigniti dodano vrednost turistične ponudbe v regiji.

Preberi »