turizem

S ponedeljkom se v dveh regijah odpirajo terase gostinskih lokalov

S ponedeljkom bodo v posavski in jugovzhodni statistični regiji gostinski lokali lahko odprli terase in vrtove, je na družbenem omrežju Twitter zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. A če bodo okužbe zaradi tega narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah v rumeni fazi prepovedano, je dodal.

Preberi »

Sindikat delavcev gostinstva in turizma vlado poziva k odprtju dejavnosti. Predlagajo še razširitev uporabe nabora storitev za uporabo turističnih bonov in izdajo novih

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije je vlado znova pozval k sproščanju ukrepov, ki jim bo omogočilo vrnitev na delo. Vlado tudi sprašujejo, koliko časa bo še vztrajala, da gostinstvo in turizem predstavljata nevarnost tveganja okužb, medtem ko se državljani lahko drenjajo na tržnicah in v trgovinah, delavci pa delajo v proizvodnji.

Preberi »

Hrvaška zaenkrat ne podpira potrdil o cepljenju proti covidu-19 za turiste

Voditelji Evropske unije bodo v četrtek razpravljali o pandemiji covida-19 in poteku cepljenja. Med drugim naj bi obravnavali tudi možnost uvedbe potrdil za cepljenje za turiste. Neuradni viri zatrjujejo, da Hrvaška zaenkrat ne bo podprla “covidnih potnih listov”. Hrvaška se sicer namerava tudi letos predstaviti kot epidemiološko varna destinacija.

Preberi »

Šter: Cepljenje prinaša upanje tudi za sproščanje omejitev potovanj

Pospešeno cepljenje prebivalstva proti covidu-19 daje veliko upanje tudi za sproščanje omejitev glede potovanj, ki so v veljavi zaradi koronavirusa, je v pogovoru za STA dejal vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter. Za ponovno vzpostavitev potovanj znotraj EU pa bo treba vzpostaviti tudi enotno potrdilo o cepljenju, je dodal.

Preberi »

Dotrajan in nevaren hotelski objekt Rimskega vrelca bo nadomestil sodoben in trajnostno zasnovan butični hotel

Podjetje Rimski vrelec, ki je z nakupom propadajočega turističnega kompleksa v Kotljah pristopilo k projektu njegove revitalizacije, se je po posvetu s strokovnjaki iz gradbeništva
in arhitekture odločilo dotrajano in nevarno stavbo hotela podreti. Na območju sedanjega hotela bodo postavili nov butični hotelski objekt, ki bo sledil trajnostnim praksam ter vsem sodobnim smernicam namestitvenih kapacitet višje kategorije.

Preberi »

Cvar: “Vsaj del gostinstva bi lahko na nek način obratoval in bi mu s tem omogočili preživetje z lastnim delom”

Na zavodu za zaposlovanje se je od začetka epidemije covida-19 do konca oktobra prijavilo 9537 novih brezposelnih iz panoge gostinstva in turizma. V sektorju ob tem ocenjujejo, da je brez dela ostalo vsaj še enkrat toliko zaposlenih za določen čas, študentov in drugih. Brez pravočasne in zadostne pomoči države se bo to število še povečevalo.

Preberi »

Rešite anketo in sooblikujte razvoj turizma v MOSG

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec pripravlja strategijo turizma v slovenjgraški mestni občini za obdobje 2021-2025. Poleg strokovne javnosti želijo vključiti tudi javno mnenje o prihodnosti turizma v mestni občini Slovenj Gradec.

Preberi »

Zlata sončnica kmetiji Gradišnik s Prevalj

Ob svetovnem dnevu hrane je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije s partnerjema Kmečki glas in Agrobiznis razglasila letošnja zmagovalca v akciji S kmetije za Vas. V skupini pridelava/predelava je zlato sončnico prejela Kmetija Sinkovič iz Buč, v skupini storitve/turizem pa Ekološka turistična kmetija Gradišnik z Jamnice nad Prevaljami, so zapisali na spletni strani KGZS.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun