Search
Close this search box.

tujina

Na 30. solopevski šoli v Slovenj Gradcu aktivni udeleženci iz treh držav

Opus skladatelja samospevov Huga Wolfa bo tudi tokrat v središču mednarodne solopevske šole, ki se popoldne začenja v rojstni hiši Huga Wolfa v Slovenj Gradcu. Do sobote se bodo na že 30. tovrstnem seminarju v interpretaciji samospevov in klavirski spremljavi pod mentorstvom Brede Zakotnik in Vladimirja Mlinarića urili udeleženci iz treh držav.

Preberi »

V Liverpoolu drugi evrovizijski predizbor z Joker Out

V britanskem Liverpoolu bo drevi drugi predizbor letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije. Izvajalci letos prihajajo iz 37 držav, nocoj bodo nastopili predstavniki 16 držav. Na evrovizijski oder bodo stopili tudi slovenski predstavniki Joker Out, ki bodo občinstvo skušali prepričati s pesmijo Carpe Diem.

Preberi »

V Beogradu dopoldne najbolj onesnažen zrak na svetu, visoka onesnaženost tudi v drugih mestih v regiji

Beograd se je danes dopoldne znašel na prvem mestu seznama najbolj onesnaženih mest na svetu, ki ga pripravlja švicarsko podjetje IQAir. Dosegel je indeks onesnaženosti zraka 171, kar pomeni nevarnost za zdravje. O zelo onesnaženem zraku in visokih vrednostih škodljivih trdih delcev PM10 in PM2,5 vsak dan poročajo tudi iz drugih mest v regiji.

Preberi »

Korošica Andreja Kragelnik med finalisti na milanskem tednu nakita

Oblikovalka tekstilij in oblačil Andreja Kragelnik se je uvrstila med finaliste tedna nakita v Milanu (Milano Jewelry Week), ki velja za največjo tovrstno prireditev v tem delu Evrope. Na razstavi neodvisnih oblikovalcev The FaB by Artistar Jewels se je predstavila z dvema kosoma tekstilnega nakita iz svoje kolekcije Corall.

Preberi »

WHO v povezavi s smrtmi 66 otrok v Gambiji preiskuje sirupe za kašelj

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes izdala opozorilo glede štirih sirupov za kašelj in prehlad, ki jih proizvaja indijsko podjetje Maiden Pharmaceuticals. Sirupi bi namreč lahko bili povezani z akutnimi poškodbami ledvic in 66 smrtnimi primeri otrok v Gambiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preberi »

Hrvaška lovca v zraku prestregla letalo na poti v Slovenijo

Lovca miG-21 sta v okviru Natovega sistema zračne obrambe v ponedeljek na jugu Hrvaške prestregla manjše civilno letalo, ki je vstopilo v hrvaški zračni prostor, so sporočili s hrvaškega ministrstva za obrambo. Letalo tipa beechcraft 35-B33 z ameriško registracijo je letelo iz Grčije proti Sloveniji.

Preberi »

Po smrtonosnih napadih morskega psa v Egiptu zaprli več plaž

Napad morskega psa nedaleč od obale letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi je bil konec tedna usoden za dve ženski, navedbe egiptovskega ministrstva za okolje navaja francoska tiskovna agencija AFP. Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je že v petek odredil zaprtje vseh plaž za tri dni, poročajo tiskovne agencije.

Preberi »

Dogodki