tujina

V Beogradu dopoldne najbolj onesnažen zrak na svetu, visoka onesnaženost tudi v drugih mestih v regiji

Beograd se je danes dopoldne znašel na prvem mestu seznama najbolj onesnaženih mest na svetu, ki ga pripravlja švicarsko podjetje IQAir. Dosegel je indeks onesnaženosti zraka 171, kar pomeni nevarnost za zdravje. O zelo onesnaženem zraku in visokih vrednostih škodljivih trdih delcev PM10 in PM2,5 vsak dan poročajo tudi iz drugih mest v regiji.

Preberi »

Korošica Andreja Kragelnik med finalisti na milanskem tednu nakita

Oblikovalka tekstilij in oblačil Andreja Kragelnik se je uvrstila med finaliste tedna nakita v Milanu (Milano Jewelry Week), ki velja za največjo tovrstno prireditev v tem delu Evrope. Na razstavi neodvisnih oblikovalcev The FaB by Artistar Jewels se je predstavila z dvema kosoma tekstilnega nakita iz svoje kolekcije Corall.

Preberi »

WHO v povezavi s smrtmi 66 otrok v Gambiji preiskuje sirupe za kašelj

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes izdala opozorilo glede štirih sirupov za kašelj in prehlad, ki jih proizvaja indijsko podjetje Maiden Pharmaceuticals. Sirupi bi namreč lahko bili povezani z akutnimi poškodbami ledvic in 66 smrtnimi primeri otrok v Gambiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preberi »

Hrvaška lovca v zraku prestregla letalo na poti v Slovenijo

Lovca miG-21 sta v okviru Natovega sistema zračne obrambe v ponedeljek na jugu Hrvaške prestregla manjše civilno letalo, ki je vstopilo v hrvaški zračni prostor, so sporočili s hrvaškega ministrstva za obrambo. Letalo tipa beechcraft 35-B33 z ameriško registracijo je letelo iz Grčije proti Sloveniji.

Preberi »

Po smrtonosnih napadih morskega psa v Egiptu zaprli več plaž

Napad morskega psa nedaleč od obale letovišča Sal Hašiš pri Hurgadi je bil konec tedna usoden za dve ženski, navedbe egiptovskega ministrstva za okolje navaja francoska tiskovna agencija AFP. Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je že v petek odredil zaprtje vseh plaž za tri dni, poročajo tiskovne agencije.

Preberi »

Na Braču strmoglavilo letalo

Na hrvaškem otoku Brač je danes zjutraj okoli 9.40 strmoglavilo športno letalo cessna, na katerem so bili pilot in dva potnika. Vsi trije potniki so preživeli in po oceni gasilcev, ki so prvi prišli na kraj nesreče, niso v smrtni nevarnosti, so sporočili iz generalnega štaba hrvaške civilne zaščite.

Preberi »

Na volitvah v DZ glasovalo 14.593 volivcev iz tujine

Po preštetih glasovnicah, ki so prispele po pošti iz tujine, in vseh glasovnicah, ki so bile oddane na diplomatsko konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini, so znani podatki o glasovanju v tujini. Iz tujine je skupaj glasovalo 14.593 volilnih upravičencev, so sporočili z Državne volilne komisije (DVK).

Preberi »