trgovina

Škatlica cigaret večinoma znova dražja za 20 centov

Trošarine na tobačne izdelke so se danes že drugič letos zvišale, pred koncem leta se bodo še enkrat. Prvo zvišanje se je zgodilo januarja, ko je bilo treba za škatlico cigaret večinoma odšteti 20 centov več, enako zvišanje po ceniku Tobačne Ljubljana sledi danes.

Preberi »

Na Mercatorjevih policah ni več alpskega mleka. To je razlog

Ljubljanske mlekarne so prejšnji ponedeljek po poročanju N1 ustavile dobave Mercatorju, ker ta ni pristal na zvišanje cen mleka. V zadnjem letu smo sprejeli 19 zahtevkov Lactalisa, ki je lastnik Ljubljanskih mlekarn, zadnjega pa smo kot neutemeljenega zavrnili, odgovarjajo v Mercatorju.

Preberi »

Tudi v Ljubljani grožnja o nevarnih predmetih v trgovskih centrih

Na Policijski upravi Ljubljana so včeraj popoldne po elektronski pošti prejeli obvestilo potencialno nevarnih predmetih v dveh nakupovalnih središčih na območju Ljubljane. Doslej policisti nevarnih ali sumljivih predmetov niso našli, so sporočili s PU Ljubljana. Pred tem so podobna obvestila prejeli na policijskih upravah Celje in Maribor.

Preberi »

Tobačni izdelki so se podražili

Z današnjim dnem so se zvišale cene cigaret in drugih tobačnih izdelkov. Za zavojček 20 cigaret s cenika Tobačne Ljubljana je treba odšteti 20 centov več, to pomeni podražitev za štiri do pet odstotkov. Zvišanje cen je posledica zvišanja trošarin, ki ga je decembra sprejela vlada.

Preberi »

Dresden pretresla drama z zajetjem talcev v trgovini

Mesto Dresden na vzhodu Nemčije je danes pretresla drama s talci, ko je 40-letni moški v nakupovalnem centru Altmarkt-Galerie za talca vzel enega od zaposlenih in otroka. Pred tem je policija v stanovanjski hiši v mestu našla mrtvo žensko, mati domnevnega storilca. V uspešni akciji policije sta talca ostala nepoškodovana, storilca pa so prijeli.

Preberi »
nakupovanje

V nakupovalnem središču po vdrtju stropa prostore zalila voda

V dopoldanskem času je v eni izmed trgovin na območju Rudnika v Ljubljani prišlo do napake na vodovodnem sistemu, zaradi česar se je vdrl strop, prostore pa je zalila voda, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po poročanju več spletnih medijev, naj bi do nesreče prišlo v nakupovalnem središču Supernova Rudnik. Poškodovanih ni.

Preberi »