Search
Close this search box.

trgovina

Letošnji regres bo v Sparu znašal 2.000 eur

Spar Slovenija bo letos znesek prispevka za letni dopust povišal za sto evrov. Maja 2024 bodo v Sparu Slovenija svojim zaposlenim namreč izplačali regres v višini 2.000 evrov bruto. Uvajajo pa še novost – SPAR Flex denarno nagrajevanje zaposlenih.

Preberi »

Letos že desetič razglasili najbolj inovativna živila

Državna sekretarka Eva Knez se je udeležila podelitve nagrad najbolj inovativnim živilom leta in razglasitve jubilejnih nagrad ob 10. obletnici projekta. Projekt podpira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, sofinancira pa ga Ministrstvo za zdravje v okviru nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje – Dober tek Slovenija.

Preberi »

Največji slovenski zaposlovalec Mercator dvignil plače

Največji slovenski trgovec Mercator, ki je obenem tudi največji zaposlovalec v državi, je s 1. januarjem dvignil osnovne bruto plače na vseh delovnih mestih v podjetju. V povprečju je zvišanje doseglo sedem odstotkov, na najbolj razširjenih delovnih mestih v prodaji in logistiki pa več kot 10 odstotkov, so danes sporočili iz podjetja.

Preberi »

V Tuševih trgovinah v soboto stavka

V Tuševih trgovinah po vsej državi bo v soboto celodnevna stavka, je sklenil stavkovni odbor. Danes se je namreč znova sestal z vodstvom družbe, vendar to po njihovih besedah še vedno nima posluha za zahteve zaposlenih po izenačitvi najnižje osnovne plače prodajalk z minimalno. Stavka bo potekala od 6. do 21. ure.

Preberi »

Pred črnim petkom pozivi k previdnosti pri spletnih nakupih

Banke in hranilnice svetujejo previdnost pri spletnih nakupih in plačilih s plačilnimi karticami. “Obdobja ugodnih nakupov se namreč veselijo tudi goljufi, ki nastavljajo pasti s privlačnimi oglasi,” so opozorili. V zvezi potrošnikov so medtem za potrošnike pripravili 10 nasvetov.

Preberi »

Mercator podpisal pogodbo o nakupu Engrotuša

Mercator je danes podpisal pogodbo o nakupu Engrotuša. Predmet pogodbe je 100-odstotni delež podjetja Engrotuš brez dejavnosti Tuš drogerija, ki je v postopku oddvojitve. Podpisniki so prepričani, da povezovanje pomeni odlične temelje za prihodnjo rast skupnega podjetja in dolgoročno vzdržnost poslovanja.

Preberi »
Pixabay

Spar po umiku spornih breskev in sliv napovedal dodaten nadzor

Potem ko je časnik Dnevnik v torek poročal, da so slovenski potrošniki poleti zaužili več ton srbskih breskev in poljskih sliv z vsebnostjo pesticida klorpirifos, kupljenih v trgovinah Spar Slovenija, so iz tega podjetja danes sporočili, da so v teh dneh sprejeli dodatne interne ukrepe pri neposrednem uvozu sadja in zelenjave iz držav izven EU.

Preberi »