trgovina

Podatki gospodarskih organizacij kažejo, da delovna mesta niso glavni vir okužb

Na včerajšnji video konferenci Sveta za konkurenčno in stabilno poslovno okolje, so člani sveta poleg predstavitve načrtovanih ukrepov iz sedmega protikorona paketa PKP7 največ pozornosti namenili vprašanju, kako skupaj ustvariti pogoje na zdravstvenem področju, ki bi lahko vladi omogočili postopno sproščanje ukrepov in odpiranje gospodarskih dejavnosti.

Preberi »

Podjetja različno o hitrih testih, GZS in ministrstvo testiranju naklonjena

Ob tem ko je nedavna anketa NIJZ med okuženimi z novim koronavirusom pokazala, da se jih je četrtina najverjetneje okužila na delovnem mestu, se pojavlja vprašanje smiselnosti uvedbe hitrih testov v podjetjih. Nekatera o tem še ne razmišljajo, druga testiranja že izvajajo. Ideji hitrega testiranja so naklonjeni na GZS in gospodarskem ministrstvu.

Preberi »

Nekatere trgovine spet odpirajo svoja vrata

Vlada je 19. novembra na seji na Brdu pri Kranju za sedem dni podaljšala zaprtje nenujnih trgovin. S strani vlade danes novih odločitev nismo prejeli, so pa tako iz podjetja Baby center kot iz Pikapolonice sporočili, da se njihove prodajalne spet odpirajo.

Preberi »

Vlada dovolila prehod meje zaradi dostopa do najbližjih prodajaln ali storitev

Od ponedeljka bo med izjemami, ki omogočajo prečkanje meje in vstop v rdečo državo brez karantene ali negativnega testa na novi koronavirus, tudi dostop do prodajaln ali storitev v sosednji državi, če so te bližje prebivališču osebe, kot so tovrstne prodajalne ali storitve v domači občini, ali pa jih v občini prebivališča sploh ni.

Preberi »
nakupovanje

Sekretarka na MGRT pojasnila, kaj spada pod tehnično blago

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 je sodelovala tudi državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Ajda Cuderman, ki je pojasnila, da so od danes naprej lahko odprte trgovine s hrano, blagom za osebno nego, lekarne, optike, tržnice, kmet. prodajalne, banke, pošte … Oblačil, obutve in tehničnega blaga, pri katerem se uveljavlja garancija, te trgovine ne smejo prodajati. Enako velja za tržnice.

Preberi »

S ponedeljkom znova zaprta večina trgovin, izjem malo

Vlada je na današnji seji sprejela nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, s katerim se v ponedeljek zapirajo vse nenujne trgovine, razen redkih izjem. Med njimi so živilske trgovine, pa tudi nekatere druge, ki so po oceni vlade nujne za zagotavljanje osnovnih potreb ter varnosti in zdravja.

Preberi »

Si-Cert z nasveti in opozorili glede varnosti pri spletnem nakupovanju

Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost Si-Cert je pred začetkom časa prazničnih nakupov ob koncu leta, ki se v zadnjih letih začenjajo že novembra in se bodo letos v veliki meri preselili na splet, pripravil vrsto opozoril in nasvetov glede varnosti pri spletnem nakupovanju. Kot opozarjajo, je treba biti pri spletni trgovini previden.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila