
Župan Klugler se je pridružil otrokom v vrtcu ob tradicionalnem slovenskem zajtrku
Vsako leto tretji teden v novembru obeležujemo Teden slovenske hrane, ki ga proslavimo tudi s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Vsako leto tretji teden v novembru obeležujemo Teden slovenske hrane, ki ga proslavimo tudi s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Tretji teden v novembru bo letos drugič doslej potekal teden slovenske hrane. Med 17. in 23. novembrom bo opozarjal na pomen uspešnega delovanja celotne agroživilske verige. Osrednji dogodek ostaja tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo 21. novembra opominjal, naj bo izbira potrošnikov slovenska hrana.

Prvi teden slovenske hrane bo danes zaokrožil tradicionalni slovenski zajtrk. Številne šole, vrtci in drugi vzgojno-izobraževalni zavodi bodo tako štirinajsto leto zapored tretji petek v novembru začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki pomeni promocijo lokalnega ter spodbujanje zavedanja pomena domače samooskrbe.

Prehrani otrok in mladostnikov je potrebno posvetiti mnogo pozornosti. Na to opozarja tudi zdrav tradicionalni slovenski zajtrk, ki so ga pripravili včeraj tudi v vrtcu Vuzenica. Nanj so povabili tudi tamkajšnjega župana.

5 glavnih živil tradicionalnega slovenskega zajtrka vključuje; kruh, maslo, med, mleko in jabolka ali drugo lokalno sadje. Izbran letošnji slogan je bil »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Danes je župan Slovenj Gradca, skupaj z vrtčevskimi otroki VVZ Slovenj Gradec in osnovnošolci Prve osnovne šole Slovenj Gradec, sodeloval na tradicionalnem slovenskem zajtrku. Dogodek je potekal v okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka, kjer so se udeleženci posvetili spodbujanju lokalne in zdrave prehrane.

Danes je po slovenskih šolah in vrtcih potekal »nadomestni« Tradicionalni slovenski zajtrk. Dogodek, ki je bil iz lanskega tretjega petka v novembru zaradi epidemije covida-19 prestavljen na današnji dan, je tokrat desetič po vrsti ozaveščal najmlajše po slovenskih šolah in vrtcih, tudi na Koroškem.