Search
Close this search box.

toplotna energija

Civilna iniciativa zahteva odstop vodstva velenjske komunale

Ljudska iniciativa Velenje bo v torek velenjskemu županu Petru Dermolu izročila peticijo, s katero bo zahtevala odstop direktorja, nadzornega sveta in skupščine Komunalnega podjetja Velenje. Menijo namreč, da so imeli vodilni skupaj z županom dovolj časa za preoblikovanje delovanja podjetja v korist javnosti, a tega niso storili.

Preberi »

Sonce je brezplačen vir energije z ogromnim potencialom. Izkoristite ga s pomočjo podjetja BeSolar

Predstavljamo vam podjetje BeSolar, s sedežem v Mariboru in s poslovnima enotama v Ljubljani ter Slovenj Gradcu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev. Zagotavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter poskrbijo, da postanete zadovoljen lastnik male sončne elektrarne.

Preberi »

V Občini Ravne na Koroškem cena toplote glede na lansko leto nižja. Energetski boni bi bili lahko na voljo v prvem četrtletju 2022

Cene toplote za gospodinjstva rastejo, najbolj v mariborski, jeseniški in ljubljanski občini, kjer so poskočile za približno 50 do 60 odstotkov. Pravna podlaga za uvedbo energetskih bonov je v pripravi, glede na podražitev ogrevanja pa bi bili lahko boni uvedeni v prvem četrtletju 2022, so za STA nakazali na ministrstvu za infrastrukturo.

Preberi »

Najdražje ogrevanje v Mariboru, najcenejše v Celju

Naraščajoče cene energije in energentov na veleprodajnih trgih se že odražajo v maloprodajnih cenah toplote iz distribucijskih sistemov toplote. V povprečju je bila ta za tipično gospodinjstvo novembra za 38 odstotkov višja kot lani. Najdražje ogrevanje je v Mariboru, najcenejše pa v Celju.

Preberi »

Sij Metal Ravne zagnal pilotsko napravo za izrabo odpadne toplote (FOTO)

V družbi Sij Metal Ravne, drugi največji družbi skupine Sij, so sredi avgusta skupaj z Institutom Jožef Stefan in partnerji iz tujine zagnali pilotsko napravo za učinkovito izrabo odvečne toplote, ki nastane med proizvodnjo jekla. Inovativni toplotni izmenjevalnik zagotavlja vsaj 40-odstotni izkoristek odvečne toplote.

Preberi »

Dogodki