Search
Close this search box.

Sonce je brezplačen vir energije z ogromnim potencialom. Izkoristite ga s pomočjo podjetja BeSolar

Predstavljamo vam podjetje BeSolar, s sedežem v Mariboru in s poslovnima enotama v Ljubljani ter Slovenj Gradcu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev. Zagotavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter poskrbijo, da postanete zadovoljen lastnik male sončne elektrarne.

V podjetju BeSolar imajo več kot 10 let izkušenj na področju postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev, ki so med največjimi na trgu. S tem vam zagotavljajo kvalitetno delovanje vašega sistema, tehnično podporo in servis.

VIDEO: Sončna elektrarna podjetja Besolar

Da pri montaži sončne elektrarne ne pride do morebitnih poškodb, sodelujejo z izkušenimi krovci. Trudijo se za odlično razmerje med kakovostjo in ceno ter poskrbijo, da je sončna elektrarna dobra naložba. Pričakovana življenjska doba elektrarne je preko 30 let in z njo lahko trajnostni vir energije zagotovite tudi svojim zanamcem. Elektrarna je prek medmrežja povezana v nadzorno omrežje, kar pomeni, da imajo v podjetju BeSolar skupaj z vami neposredni nadzor nad delovanjem elektrarne.

VIDEO: Sončna elektrarna Štajerska

V podjetju Besolar ponujajo vse na enem mestu. Izvedbo na ključ z vso dokumentacijo Daljinski nadzor delovanja. Možnost izvedbe s toplotno črpalko. Z novo malo sončno elektrarno boste postali energetsko samooskrbni, privarčevali boste, zmanjšali škodljive izpuste v okolje. Zrasla pa bo tudi vrednost vaše nepremičnine.

Nekaj referenc hišnih sončnih elektrarn: Podgorje pri Slovenj Gradcu 3 x 11 kW, Šmartno pri Slovenj Gradcu 8 in 11 kW, Kamnica 11 kW, Slovenj Gradec 11 kW, Ljubljana 10 kW, Mozirje 11 kW, Miklavž 11 kW, Mislinja 10 kW, Muta 11 kW, Spodnja Kungota 9.8 kW, Skoke 11 kW, Zrkovci 11 kW, Rošpoh 11 kW, Prevalje 11 kW, Slovenska Bistrica 11 kW …

Življenjska doba sončnih elektrarn je preko 30 let. Fotonapetostni moduli imajo 10 let ali več let proizvodne garancije in 25 let garancije, da bodo delovali z 80 % nazivne moči. Razsmernik ima 12 let garancije, ki pa se lahko z doplačilom podaljša na 20 let. Optimizatorji imajo 25 let garancije.

Ob obisku podjetja Besolar smo tudi preverili, zakaj izkoristiti energijo sonca.

Kot so pojasnili je sonce največji obnovljivi in neomejeni vir energije in predstavlja potencial. Teorijo fotovoltaičnega efekta je kot prvi opisal Albert Einstein in zanjo leta 1921 dobil Nobelovo nagrado. Verjel je, da je ta teorija pomembnješa od njegove relativnostne. Zaradi pozitivno naravnanega okolja, finančnih spodbud in padca cen fotovoltaičnih modulov na svetovnem trgu, je zdaj izraba sončne energije dostopna vsem. “Slabosti izgradnje lastne sončne elektrarne praktično ni“, še poudarjajo v podjetju BeSolar in dodajajo, da je naložba v malo sončno elektrarne (MSE) vsekakor smiselna.

Med razlogi, za nakup male sončne elektrarne so izpostavili:

  • da je to najboljša naložba za vaš denar, investicija se vam bo z nepovratno spodbudo Eko sklada povrnila v nekje devetih letih,
  • postali boste energetsko samooskrbovani in neodvisni od dražitve elektrike,
  • zrasla bo vrednost vaše nepremičnine,
  • zmanjšali boste škodljive izpuste v okolje in prispevali k bolj “zeleni” prihodnosti.

Poleg vsega naštetega je pomembna prednost tudi modularnost – namestitev točno takega števila modulov, kot ga potrebujete in tudi kasnejše dopolnjevanje, če je potreba. To je sistem, ki je povsem prilagojen potrebam posameznega gospodinjstva, so nam pojasnili v podjetju BeSolar.

V osnovni ponudbi so ponavadi zajeti standardni solarni moduli s srebrnimi okvirji in belimi polji med celicami. Z doplačilom so na voljo tudi v estetski črni izvedbi (za npr. strehe s črno kritino), vključno s črno podkonstrukcijo ali moduli steklo – steklo, ki se največkrat uporabljajo za nadstreške.  

Seveda nas je tudi zanimalo, kolikšen je strošek električne energije po priključitvi MSE. “Po priključitvi male sončne elektrarne bo sama raba elektrike zastonj, plačevati pa boste morali strošek obračunske moči ter prispevek OVE + SPTE,” so pojasnili v podjetju Besolar, kjer kupcem ponujajo možnost kredita in subvencijo Eko sklada.

Za vse nove sončne elektrarne so v podjetju BeSolar na voljo visoke nepovratne finančne spodbude in ugodno kreditiranje Eko sklada. Mesečni obrok kredita se lahko izenači z vašim trenutnim stroškom električne energije in ne pomeni dodatne finančne obremenitve za vaše gospodinjstvo. Subvencija ali nepovratna finančna spodbuda je omejena na največ 180 evrov za 1 kW inštalirane nazivne električne moči sončne elektrarne, skupaj največ 1980 evrov in se izplača po zaključku naložbe.

VIDEO: Sončne elektrarne podjetja Besolar ujete v fotografski objektiv

Več o samem podjetju, njihovih izkušnjah, ponudbi, si lahko preberete na njihovi spletni strani, ki jo najdete TUKAJ.

Za konec smo še preverili, kako pa je z montažo, koliko časa traja. Povedali so nam, da montaža sončne elektrarne običajno traja dan do dva. “Poskrbimo za izvedbo celotnega postopka – strokovnega svetovanja, ogleda, urejanja dokumentacije, izračuna ustrezne velikosti elektrarne, načrtovanja in montaže.” Glede poteka projekta pa so dejali, da potrebujejo do 45 dni za pridobivanje SZP (hkrati z vlogo za SZP se oddaja vloga za Eko sklad), približno 2 tedna za naročilo in dobavo opreme, izvedba in priključitev pa sta opravljena v roku 30ih dni po prejemu SZP.

Najdete pa jih tudi na Facebooku.

Naročnik oglasa je podjetje Besolar d.o.o.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Janez
Janez
2 let nazaj

Teorijo fotovoltaičnega efekta je kot prvi opisal Albert Einstein in zanjo leta 1021 dobil Nobelovo nagrado

Prosim vas…. preverite kaj objavljate.

A.U
Admin
Reply to  Janez
2 let nazaj

Hvala za opozorilo. Je bil tiskarski škrat, namesto 9 je prišla številka 0.

Dogodki