terme

Tudi voda iz Rimskega vrelca blagodejna v času epidemije

Slovenska naravna zdravilišča s kombinacijo naravnih zdravilnih dejavnikov, predvsem vode, ter strokovnega znanja v času epidemije covida-19 nudijo številne zdravstvene in preventivne programe. V času, ko epidemija otežuje prehajanje meja, jih odkrivajo zlasti domači gostje, pri čemer je na prvem mestu varno bivanje gostov ter zdravje osebja.

Preberi »

Zajc: Možnosti koriščenja turističnih bonov ne bomo širili

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ne razmišlja o možnosti širjenja uporabe turističnih bonov. “Ta ukrep se ne bo širil, turistični bon ostaja v obliki, kot je bil zakonsko sprejet,” je dejal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc na novinarski konferenci Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije.

Preberi »

Razmere v slovenjgraškem domu starostnikov se umirjajo, zdravilišča se pripravljajo na sprejem bolnikov s covidom-19

Slovenska naravna zdravilišča se v teh dneh pripravljajo na sprejem bolnikov s covidom-19, ki bi jih prestavili iz bolnišnic po državi. V ta namen je bila ustanovljena tudi operativna skupina, ki bo pripravila izbor zdravilišč za napotitev covidnih bolnikov iz bolnišnic. Medtem pa so Terme Topolšica na zdravljenje že sprejele 31 tovrstnih bolnikov.

Preberi »

Pozitiven skoraj vsak tretji test na okužbo s koronavirusom, novi predlogi za večanje bolnišničnih kapacitet

Ob skoraj vsakem tretjem pozitivnem testu na okužbo so epidemiološke razmere trenutno najslabše na Gorenjskem. Pristojni ob tem iščejo nove možnosti za povečanje bolnišničnih kapacitet za bolnike s covidom-19, a dokončne rešitve še niso dogovorili. V vrtce se je ob njihovi omejitvi delovanja po vikendu vrnila manj kot desetina vpisanih otrok.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.