stanovanja

Velenjska občina bo mladim financirala stroške kreditov za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja

Velenjski svetniki so danes potrdili predlog pravilnika o subvencioniranju stroškov kreditov za nakup ali gradnjo stanovanjske nepremičnine za mlade v občini. Občina ima v proračunu za ta namen predvidenih 15.000 evrov. Ob nekaj vzdržanih glasovih so danes svetniki dali tudi zeleno luč za ustanovitev javnega zavoda Poklicna gasilska enota Velenje.

Preberi »

Je reševanje stanovanjske problematike na Ravnah res neuspešno? Občina odgovarja (FOTO)

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki je želel od ravenskega župana dr. Tomaža Rožena izvedeti, kdaj bo na Ravnah dovolj stanovanj, predvsem za mlade. Kot meni, je občina pri reševanju stanovanjske problematike neuspešna. Hkrati občini očita, da v primerjavi z MO Slovenj Gradec premalo vlaga v gradnjo novih stanovanj na Ravnah, po njegovih navedbah pa so tudi vsa občinska stanovanja zasedena, hkrati pa opozarja na visoke cene nakupa nepremičnin. Vprašanja smo naslovili na občino, od koder smo prijeli odgovor, ki ga objavljamo v prispevku.

Preberi »

V Dravogradu bodo gradili novo stanovanjsko sosesko

Svetniki Občine Dravograd so konec januarja soglasno potrdili 14,3 milijona evrov vreden proračun občine za letos, ki velik del sredstev predvideva za naložbe v komunalno in cestno infrastrukturo. Kot pa je včeraj preko družbenega omrežja Facebook sporočil podžupan Anton Preksavec, da se bo na zemljišču pri dvorani Špic D v tem letu začela graditi nova, moderna stanovanjska soseska – Špic, ki jo bo gradil zasebni investitor.

Preberi »

V Radljah ob Dravi kmalu na voljo 21 najemnih stanovanj za starejše

Nadzorni svet Nepremičninskega sklada je na lani oktobra na seji potrdil investicijo za pridobitev 21 najemnih stanovanj za starejše s parkirnimi prostori in pripadajočim zemljiščem v Radljah ob Dravi. Kot so pojasnili gre za mirno lokacijo ob ulici Prisoja v Radljah ob Dravi. V objektu bo poleg stanovanj opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica, na voljo pa bodo tudi parkirna mesta.

Preberi »

Na Ravnah prihodnje leto načrtovan začetek gradnje centra skupnostnih storitev

Prihodnje leto bodo na Ravnah na Koroškem po napovedih začeli prvo fazo gradnje centra skupnostnih storitev KO-RA. Ta faza zajema obnovo gradu Javornik in gradnjo prizidka s 35 posteljami za začasne namestitev. Naložba je v prvi fazi vredna 1,4 milijona evrov, je povedal ravenski župan Tomaž Rožen, ki je danes predstavil še druge projekte v občini.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.