Search
Close this search box.

sta

Puščavski prah v ozračju pri nas še do ponedeljka

Puščavski prah, ki je že v soboto dosegel širše območje Alp, je tudi danes prisoten pri nas in v naši okolici, podobno pa bo še približno 24 ur. Koncentracije prašnih delcev v zraku so dokaj povišane, predvsem delcev PM 10, je za STA povedal dežurni meteorolog na Arsu Brane Gregorčič. Najvišjo vrednost so v soboto namerili v Črni na Koroškem.

Preberi »

Pokojnine bodo višje še za 0,6 odstotka

Pokojnine, ki bodo nakazane konec februarja, bodo še za 0,6 odstotka višje, je danes odločil svet pokojninskega zavoda. Redna februarska uskladitev glede na rast plač in povprečno letno inflacijo lani sicer od 1. januarja znaša 8,8 odstotka, a ker je bila delna redna uskladitev v višini 8,2 odstotka že januarja, bo ta mesec izplačana le razlika.

Preberi »

Lani v Sloveniji sedem umorov in šest ubojev

Število najhujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo v Sloveniji iz leta v leto niha. Lani je policija obravnavala 29 tovrstnih dejanj, od tega sedem umorov, šest ubojev, tri poskuse umora in 13 poskusov ubojev, kar je skupaj enajst manj kot v letu 2022. Največ umorov in ubojev je obravnavala ljubljanska policijska uprava.

Preberi »

Delodajalci zadovoljni z višino uskladitve minimalne plače

V Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) pozdravljajo odločitev ministrstva za delo, da se bo minimalna plača letos zvišala za 4,2 odstotka. “Pozdravljamo to, da so upoštevali zakonska določila, da se jo določi v znesku, ki upošteva uskladitev le s stopnjo inflacije,” je dejal glavni izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček.

Preberi »

Zaradi vremenskega dogajanja in nesreč težave v prometu

Vremensko dogajanje že ves dan povzroča težave v prometu. Trenutno je zaradi vetra zaprta primorska avtocesta med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani, obvoz je urejen po regionalni cesti Kastelec-Kozina. Zaradi snega je zaprta cesta čez prelaz Vršič, zaradi poplavljenega cestišča pa cesta Lešje-Koritno. Promet ovira tudi nekaj nesreč.

Preberi »

Dogodki