sproščanje ukrepov

Bo vlada naslednji teden odpravila vse ukrepe?

Vlada se bo predvidoma naslednji teden spet sestala in pretresala epidemiološke razmere doma in po svetu. Predstavniki vlade sicer že več dni pozivajo k cepljenju, z namenom, da bi lahko dočakali mirno jesen in se izognili četrtemu valu. Predvsem zaradi delta različica novega koronavirusa. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar pa je napovedala, kdaj bi lahko v Sloveniji odpravili vse ukrepe.

Preberi »

Avstrija sprošča številne ukrepe za zajezitev novega koronavirusa

V Avstriji danes odpravljajo številne ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa. Med drugim se poslavlja nočna omejitev gibanja, zaradi česar bo v sprva nekoliko okrnjenih kapacitetah znova mogoče nočno obratovanje gostinskih lokalov. V trgovinah in pisarnah bo namesto zaščitnih mask FFP2 dovolj že kakršnakoli zaščita za usta in nos.

Preberi »

Vlada omilila ukrepe pri kulturnih dejavnostih in dogodkih

Vlada je na današnji seji sprejela odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev, s katerim se sproščajo omejitve za knjižnice, arhive, muzeje in galerije ter za kulturne prireditve in za oglede kulturne dediščine. Ponekod zadoščajo le splošni higienski ukrepi, maske na javnih kulturnih prireditvah ne bodo več potrebne, ostaja PCT pogoj.

Preberi »

Vlada s ponedeljkom dodatno sprošča opravljanje dejavnosti

Vlada je na današnji seji, ki je v okviru obiska podravske regije potekala na Ptuju, sklenila, da s ponedeljkom dodatno sprosti ukrepe pri opravljanju dejavnosti. Igralnice bodo lahko delovale v celoti, v trgovinah ne bo več omejitev števila kupcev, sproščajo se tudi omejitve na kongresih in v gostinskih lokalih.

Preberi »

V Avstriji od julija lokali odprti tudi ponoči, a ne vsi. Belgija znova odpira notranjost lokalov, kinodvoran in fitnesov

Po zaslugi vztrajnega zmanjševanja števila novih okužb z novim koornavirusom čakajo Avstrijce prihodnji mesec nove sprostitve protikoronskih ukrepov. Avstrijska vlada bo namreč v skladu z zastavljeno časovnico sproščanja 1. julija odpravila nočno prepoved obratovanja za gostinske lokale. A nočni klubi in diskoteke bodo še ostali zaprti.

Preberi »

Vlada dodatno sprošča ukrepe pri kulturnih prireditvah in verskih obredih, posodobila je tudi strategijo cepljenja

Vlada je na dopisni seji sprejela odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev, ki od petka omogoča organizacijo nekaterih kulturnih prireditev, ter odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode, ki prav tako s petkom omogoča izvedbo verouka in verskih obredov na prostem. Vlada je posodobila tudi strategijo cepljenja.

Preberi »

Logar: epidemija covida-19 je še “takšna, da nam kakega hudega razkošja ne omogoča”. Nadaljnje sproščanje bo sledilo ob upoštevanju kriterijev precepljenosti, prebolelosti in testiranja

Po pojasnilu notranjega ministra Aleša Hojsa so se za omejitev zbiranja do deset ljudi odločili na predlog strokovne skupine, njihovim predlogom nadaljnjega sproščanja na tem področju pa bodo sledili tudi v prihodnje. Kot je dejala vodja skupine Mateja Logar, je verjetnost, da bo v skupini desetih nekdo okužen, bistveno manjša kot v večji skupini.

Preberi »

Vlada danes o sproščanju ukrepov: Sprostitev gibanja med regijami, dovoljene prireditve do 100 ljudi?

Vlada bo danes na seji obravnavala epidemiološko stanje v državi, ob umirjanju epidemije covida-19 bodo govorili tudi o sproščanju ukrepov po vladnem semaforju. A tokratna seja ne bo posvečena zgolj epidemiološkim, ampak tudi drugim zadevam. Med drugim bodo po napovedi začeli obravnavo resolucije o dolgoročni podnebni strategiji do leta 2050.

Preberi »

Cigler Kralj zadržan do kakršnegakoli sproščanja ukrepov v domovih za starejše

Minister za delo Janez Cigler Kralj se je danes udeležil razširjene seje regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko. Z vodstvi vseh šestih domov starejših v regiji so analizirali ukrepe ter ocenili aktivnosti ob vdoru novega koronavirusa v domove na Notranjskem. Minister je ocenil, da še ni čas za kakršnokoli sproščanje ukrepov v domovih.

Preberi »