sproščanje ukrepov

Vlada dodatno sprošča ukrepe pri kulturnih prireditvah in verskih obredih, posodobila je tudi strategijo cepljenja

Vlada je na dopisni seji sprejela odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev, ki od petka omogoča organizacijo nekaterih kulturnih prireditev, ter odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode, ki prav tako s petkom omogoča izvedbo verouka in verskih obredov na prostem. Vlada je posodobila tudi strategijo cepljenja.

Preberi »

Logar: epidemija covida-19 je še “takšna, da nam kakega hudega razkošja ne omogoča”. Nadaljnje sproščanje bo sledilo ob upoštevanju kriterijev precepljenosti, prebolelosti in testiranja

Po pojasnilu notranjega ministra Aleša Hojsa so se za omejitev zbiranja do deset ljudi odločili na predlog strokovne skupine, njihovim predlogom nadaljnjega sproščanja na tem področju pa bodo sledili tudi v prihodnje. Kot je dejala vodja skupine Mateja Logar, je verjetnost, da bo v skupini desetih nekdo okužen, bistveno manjša kot v večji skupini.

Preberi »

Vlada danes o sproščanju ukrepov: Sprostitev gibanja med regijami, dovoljene prireditve do 100 ljudi?

Vlada bo danes na seji obravnavala epidemiološko stanje v državi, ob umirjanju epidemije covida-19 bodo govorili tudi o sproščanju ukrepov po vladnem semaforju. A tokratna seja ne bo posvečena zgolj epidemiološkim, ampak tudi drugim zadevam. Med drugim bodo po napovedi začeli obravnavo resolucije o dolgoročni podnebni strategiji do leta 2050.

Preberi »

Cigler Kralj zadržan do kakršnegakoli sproščanja ukrepov v domovih za starejše

Minister za delo Janez Cigler Kralj se je danes udeležil razširjene seje regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko. Z vodstvi vseh šestih domov starejših v regiji so analizirali ukrepe ter ocenili aktivnosti ob vdoru novega koronavirusa v domove na Notranjskem. Minister je ocenil, da še ni čas za kakršnokoli sproščanje ukrepov v domovih.

Preberi »

Bratuša: Še vedno smo nad prvim kriterijem, ki omogoča sproščanje in prehod v rdečo fazo

Na današnji novinarski konferenci je Maja Bratuša povedala, da 7-dnevno povprečje števila okuženih na ravni države kaže, da smo še vedno nad prvim kriterijem, ki omogoča sproščanje in prehod v rdečo fazo. Povprečno število okužb v 7-dneh na Koroškem pa je 42, kar pomeni, da bi lahko v primeru sproščanja ukrepov na ravni države tudi v naši regiji prešli v rdečo fazo.

Preberi »

Janša: Vlada bo od prihodnje srede tedensko odločala o morebitnem sproščanju ukrepov po regijah

Danes je potekala novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov vlade Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, na kateri so predstavili strategijo za obvladovanje bolezni covid-19 glede na trenutne epidemiološke razmere. Naslednji teden se bo odločilo, ali bomo z 18. januarjem lahko prešli na odpiranje, ali pa bo treba ukrepe v večini države podaljšati.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun