Skupina SIJ

Podjetja bodo tudi letos izplačevala božičnice. Kje bodo izplačali najvišjo?

Kar nekaj podjetij se bo tudi letos odločilo za izplačilo dela plače iz naslova poslovne uspešnosti, torej trinajste plače, božičnice ali letne nagrade, čeprav marsikje višine za zdaj še niso določili. K temu je pred dnevi pozvala tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Po podatkih Fursa je lani to storilo 10.779 podjetij, manj kot leto prej.

Preberi »

Skupina Sij v devetih mesecih s tretjino višjimi prihodki

Jeklarska skupina Sij je v letošnjih prvih devetih mesecih ustvarila 714,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 34,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) je znašal 73,5 milijona evrov, so sporočili iz Sija.

Preberi »

Skupina Sij v polletju okrepila prihodke in ustvarila dobiček

Jeklarska skupina Sij je letošnje prvo polletje zaključila s 451,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 24,4 odstotka več kot v primerjalnem obdobju lani. Ustvarila je dobrih 10 milijonov evrov čistega dobička, potem ko je lansko primerjalno obdobje končala z izgubo, so včeraj prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Sija.

Preberi »

Delničarjem Sija 6,01 evra dividende na delnico

Skupščina družbe Slovenska industrija jekla (Sij) je danes sklenila, da se za izplačilo dividend iz lanskega bilančnega dobička nameni 5,81 milijona evrov. Dividenda bo tako znašala 6,01 evra bruto na delnico, razkriva zapisnik skupščine, objavljen na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Preberi »

Znana je višina regresa, ki ga prejmejo zaposleni v Skupini SIJ. Letos bo izveden tudi drugi val napredovanj po uvedbi novega plačnega sistema

V Skupini SIJ so dosegli dogovor s socialnimi partnerji o izplačilu regresa v višini 1.450 evrov, kar je tretjino več kot lani. Regres bo izplačan do konca maja. Skupaj z variabilnim sistemom nagrajevanja, novim plačnim sistemom, sorazmernim dvigom plač z dvigom minimalne plače in nenehnim izboljševanjem pogojev dela sledijo svojemu dolgoročnemu cilju, da bi postali zaželen delodajalec.

Preberi »

Skupina Sij s pogodbo s petimi bankami za refinanciranje dolga

Jeklarska skupina Sij, natančneje družbi Sij Acroni in Sij Metal Ravne, je z mednarodnim konzorcijem bank pod vodstvom NLB podpisala dolgoročno sindicirano posojilno pogodbo v vrednosti 148 milijonov evrov. Z njo bo med drugim refinancirala sindicirano posojilo v vrednosti 240 milijonov evrov iz 2017, sredstva pa bodo namenjena tudi razvoju.

Preberi »

Skupina SIJ k sodelovanju vabi delavce slovenjgraškega Adienta. Že v tem trenutku lahko zaposlijo vsaj 30 novih sodelavcev

Skupina SIJ, največji in zanesljiv zaposlovalec na Ravnah na Koroškem, bo k sodelovanju povabila delavce slovenjgraškega Adienta, ki v letošnjem letu načrtuje postopno zaustavitev proizvodnje. Družbi SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne Systems lahko glede na stabilno poslovanje in zadostno stanje naročil že v tem trenutku zaposlita vsaj 30 novih sodelavcev, predvsem v proizvodnji in vzdrževanju, so danes sporočili iz Skupine SIJ.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.