Search
Close this search box.

Skupina SIJ

286 zaposlenih v Skupini SIJ podarilo več kot 572 ur prostovoljskega dela (FOTO)

– Sodelavci iz Skupine SIJ so včeraj v okviru 5. Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo pod sloganom »Jeklene vezi med nami« delali dobro za skupnosti na Jesenicah, Ravnah na Koroškem in v Ljubljani. Kar 286 prostovoljcev, med njimi tudi športniki iz klubov, ki jih sponzorira Skupina SIJ, je podarilo več kot 572 ur prostovoljskega dela. Skupaj so zavihali rokave in prispevali k bolj urejeni, trajnostni in lepši okolici ter z odprtimi srci utrjevali tesne vezi sobivanja in medsebojnega zaupanja z lokalno skupnostjo

Preberi »

V Sij Metalu Ravne bodo do junija zaposlili 30 delavcev iz Nepala

V dveh največjih koroških družbah skupine Sij, v Sij Metalu Ravne in v Sij Ravne Systems, si že dlje časa prizadevajo pridobiti dodatne delavce. Kadrovske sile so zdaj poiskali tudi v Aziji in tako ta teden v družbi Sij Metal Ravne pričakujejo prvih sedem delavcev iz Nepala, do junija letos pa še 23 delavcev, prav tako iz Nepala.

Preberi »

Skupina SIJ namenila donacije lokalni skupnosti, zaposlenim prva izplačila solidarnostne in humanitarne pomoči

V Skupini SIJ in njenih koroških družbah so na slavnostnem dogodku v SIJ Metalu Ravne koroškim gasilcem, pihalnemu orkestru z Raven ter občinama Ravne na Koroškem in Črna na Koroškem izročili donatorska sredstva v skupni vrednosti nekaj več kot 40.000 evrov za različne projekte pri odpravljanju posledic nedavnih uničujočih poplav. Zaslužnim zaposlenim, ki so s svojo požrtvovalnostjo in pogumom preprečili poplave na območju ZGO ter so sokrajanom in sodelavcem pomagali pri odpravljanju posledic nedavnih uničujočih poplav, so izročili posebne zahvale. Z avgustovsko plačo bodo zaposlenim tudi izplačali prvi del solidarnostnih pomoči.

Preberi »

Iz Skupine SIJ sporočajo, da so v celoti zagnali proizvodnjo na Koroškem in naznanili pomoč zaposlenim

V največjih družbah Skupine SIJ na Ravnah na Koroškem – SIJ Metalu Ravne in SIJ Ravne Systems – so preprečili večjo škodo zaradi poplav. Proizvodnjo so postopoma začeli zaganjati že v prvih dneh po poplavah, od 16. avgusta pa proizvodnja poteka v vseh proizvodnih obratih obeh družb. Skupina SIJ je že najavila tudi izplačila solidarnostnih pomoči za zaposlene. Izziv za celotno koroško gospodarstvo in s tem tudi Skupino SIJ ostaja vzpostavitev normalnih prometnih povezav, primernih tudi za tovorni promet.

Preberi »

Skupina SIJ želi do leta 2030 razpoloviti svoj ogljični odtis

Jeklo je najbolj recikliran material na svetu. V SIJ Acroniju in SIJ Metalu Ravne iz Skupine SIJ ga proizvajajo s tehnologijo recikliranja, iz jeklenega odpadka. Tako že danes okolje obremenjujejo manj kot 70 odstotkov svetovnih proizvajalcev jekla. Kljub temu so si v Načrtu razogljičenja 2020–2030–2050 zastavili ambiciozen cilj in se zavezali, da bodo do leta 2030 razpolovili svoje specifične emisije ogljikovega dioksida.

Preberi »

SIJ Acroni eden izmed slovenskih motorjev evropske e-mobilnosti

SIJ Acroni kot trden člen Misije GREMO (GREen MObility) z vlaganji v proizvodne zmogljivosti in razvoj novih tehnologij na področju elektropločevin pomembno prispeva k utrjevanju položaja slovenske avtomobilske industrije kot enega izmed evropskih centrov razvoja zelene in trajnostne mobilnosti. Po končani prenovi linije CRNO v letu 2024 bodo lahko izdelali približno 85.000 ton elektropločevin oziroma okrog deset odstotkov več elektropločevin, kot jih lahko izdelajo danes. Da je strateška usmeritev SIJ Acronija pravilna in v skladu s trajnostnimi trendi celotne Skupine SIJ, je potrdila tudi vlada. Kot vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države je namreč pomembnost projekta GREMO prepoznala že pred dvema letoma, pred dnevi pa je zagotovila 200 milijonov evrov za prestrukturiranje slovenskega avtomobilskega grozda do leta 2027.

Preberi »