Skupina SIJ

Skupina Sij v polletju z rekordnimi prihodki

Jeklarska skupina Sij je letošnje prvo polletje zaključila z rekordnimi čistimi prihodki od prodaje v višini 730,4 milijona evrov. To je 62 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Pri tem je ustvarila 52,4 milijona evrov čistega dobička, lani v tem času pa 10 milijonov evrov, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Sija.

Preberi »

Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo Skupine SIJ narisal otrokom nasmeh na obraz (FOTO)

Sodelavci Skupine SIJ so včeraj z različnimi dobrodelnimi dejavnostmi v okviru 3. Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo pod sloganom »Jeklene vezi med nami« naredili nekaj dobrega za skupnosti v svojem domačem okolju na Jesenicah, Ravnah na Koroškem in v Ljubljani. Skupnostim sta 102 prostovoljcapodarila več kot 204 ure prostovoljnega dela in prispevala k lepšemu in boj urejenemu izgledu naše okolice oziroma pričarala nasmehe na obraz ranljivim skupinam.

Preberi »

Skupina Sij lani z 29 milijoni evrov čistega dobička

Skupina Sij je po revidiranih podatkih lani ustvarila 962,7 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 36,8 odstotka več kot predlani. Čisti dobiček je znašal 29,2 milijona evrov, potem ko je skupina glede na letno poročilo predlani zabeležila 49,9 milijona evrov čiste izgube.

Preberi »

Nordijska dogodivščina mladih nogometašev NK Fužinar s Petro Majdič (FOTO)

V ponedeljek je bil prav poseben dan za mlade nogometaše NK Fužinar SIJ Ravne Systems, dečke selekcij U12 in U13. Nenavaden izziv in trd oreh prav za vse vključene: kako sploh pritegniti in še celo navdušiti z energijo nabite mlade žogobrce za nordijsko hojo. Disciplino, ki jo mnogi pripisujejo seniorjem in na splošno dojemajo kot rekreacijo za starejše dame in gospode.

Preberi »

Skupina SIJ: “V Rusijo in Belorusijo nismo in ne dobavljamo jekla ali jeklenih izdelkov za uporabo v vojaški industriji” 

Slovenska podjetja skrbno spremljajo razvoj dogodkov v Ukrajini ter z njo povezane sankcije proti Rusiji in Belorusiji. “Stopnja negotovosti je visoka za celotno evropsko gospodarstvo, zato vseh posledic v tem trenutku ne moremo predvideti,” so zapisali v Siju, kjer neposrednim posledicam niso izpostavljeni. V Krki se razmeram prilagajajo.

Preberi »

Kdo bo v slogu Petre Majdič jekleno zaznamoval Peking?

Nestrpno že odštevamo dneve do zimskih olimpijskih iger v Pekingu – s slavnostno otvoritvijo 4. februarja 2022. Gre za druge igre po vrsti, ki bodo prilagojene zaradi preprečevanja širjenja okužb s covidom-19. Drugačne bodo tudi zaradi »časovne bližine« olimpijskega poletja 2021.

Preberi »

V Skupini SIJ učinkovito obvladujejo širjenje okužb, v nekaterih družbah že izplačali del letošnjega regresa

Trenutno tudi v družbah Skupine SIJ zaznavajo nekaj več okužb s covidom ali odsotnosti zaradi karantene v primerjavi s koncem leta, kar je, po navedbah Skupine SIJ, glede na trenutno epidemiološko situacijo v državi pričakovano, za zdaj pa, kot so pojasnili, te posamične okužbe ne vplivajo na proizvodnjo in poslovanje. V nekaterih družbah zaposleni že prejeli tudi del letošnjega regresa.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.