skoki

Za junake zime navijali otroci iz vse Slovenije, tudi iz koroških šol (FOTO)

Pod okriljem akcije Otroci Triglava v Planici je finale svetovnega pokala v smučarskih skokih obiskala že 41. generacija šolarjev. Po dvoletnem premoru so bili vzkliki obiskovalcev še glasnejši, čustva še močnejša, navijanje pa še bučnejše. Akcijo, s katero Zavarovalnica Triglav že vse od leta 1979 v dolini pod Poncami mlade navijače spodbuja k aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu, je Smučarska zveza Slovenije prepoznala kot zgleden primer sodelovanja in zavarovalnico nagradila s kipcem Bloškega smučarja.

Preberi »

Bogatajeva do prve zmage v svetovnem pokalu, Križnarjeva druga

Slovenka Urša Bogataj (249,7 točke) je prepričljiva zmagovalka posamične tekme smučarskih skakalk za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu. Na drugem mestu je za dvojno slovensko zmago poskrbela Nika Križnar (227,7), tretje mesto pa je pripadlo domačinki Lisi Eder (212,8). Do točk je prišlo vseh pet slovenskih skakalk.

Preberi »

Zlato za Uršo Bogataj, bron za Niko Križnar, vse Slovenke med deset

Slovenki Urša Bogataj in Nika Križar sta na zimskih olimpijskih igrah v centru Zhangjiakou poskrbeli za zgodovinski slovenski uspeh. Bogatajeva (239,0) je postala olimpijska prvakinja v smučarskih skokih na srednji napravi, Križnarjeva (236,8) pa je bila tretja. Tudi Ema Klinec in Špela Rogelj sta končali v deseterici.

Preberi »

Ema Klinec v Oberstdorfu poskrbela za zgodovinski dosežek

Slovenka Ema Klinec je na uvodni tekmi smučarskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu poskrbela za zgodovinski dosežek. Dvaindvajsetletnica, druga po prvi seriji, je po napetem boju ugnala vso konkurenco in osvojila naslov svetovne prvakinje. Klinčeva je zbrala 279,6 točke, srebro je osvojila branilka naslova Norvežanka Maren Lundby.

Preberi »

Na MNZ pripravili sprejem za vrhunske športnike, zaposlene v Policiji (FOTO)

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta sprejela vrhunske športnike, zaposlene v Policiji, ki trenirajo in tekmujejo v zimskih športnih panogah ter izročila priložnostno darilo Robertu Kranjcu, ki letos zaključuje svojo izjemno 20-letno profesionalno kariero, v policiji pa je bil zaposlen kar 17 let.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.