širitev

Dom sv. Eme v dravograjski občini bo povečal število postelj

Zavod Karion iz Slovenskih Konjic je na zadnjem javnem razpisu za podelitev koncesij za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše pridobil dodatnih 18 mest v Domu sv. Eme v Šentjanžu pri Dravogradu. Dodatna mesta bo dom zagotovil v načrtovanem novem prizidku, novim oskrbovancem pa bodo na voljo predvidoma do konca leta 2023.

Preberi »

V pripravi širitev programa presejanja novorojencev za odkrivanje redkih bolezni

S širitvijo programa presejanja novorojencev za odkrivanje redkih bolezni, ki je načrtovana za začetek prihodnjega leta, bodo na pediatrični kliniki v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana odkrivali tudi bolezni, kot so spinalna mišična atrofija, težke prirojene okvare imunosti, cistično fibrozo in kongenitalno adrenalno hiperplazijo.

Preberi »

Na Ravnah na Koroškem načrtujejo širitev zdravstvenega doma

Občina Ravne na Koroškem skupaj s tamkajšnjim zdravstvenim domom snuje posodobitev oz. širitev prostorov doma. Vanj bi umestili programe centra za duševno zdravje, v prihodnosti načrtujejo selitev fizioterapije s Prevalj, glede na izkušnje s covidom-19 pa bi bile potrebne tudi nekatere prilagoditve ambulant in laboratorija.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.