Search
Close this search box.

RTV

Napadalci začasno onemogočili spletno stran RTV Slovenija

Na RTV Slovenija so v četrtek v poznih popoldanskih urah zaznali t. i. DDoS napad na spletno stran rtvslo.si, so potrdili za STA. Spletno mesto je po polnoči spet delovalo, saj so hitro zaščitili sisteme in uspešno preprečili morebitno večjo škodo. V Uradu vlade za informacijsko varnost menijo, da so takšni dogodki verjetno politično motivirani.

Preberi »

Volivci potrdili zakone o vladi, RTVS in dolgotrajni oskrbi

Volivci so danes odločali o uveljavitvi treh zakonskih besedil, poleg zakona o vladi še o spremembah zakonov o dolgotrajni oskrbi in noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija. S podpisi volivcev podprto zahtevo za razpis referendumov je torej vložila stranka SDS.

Preberi »

Volivci na referendumskem trojčku o usodi treh zakonov

Državljani bodo na današnjem trojnem referendumu odločali o usodi zakonov o vladi, o RTVS in o dolgotrajni oskrbi. Ob 7. uri se bo po državi odprlo več kot 3000 volišč, na katerih bo imelo 1,7 milijona volilnih upravičencev priložnost, da se izreče o uveljavitvi omenjenih zakonov. Volišča bodo odprta do 19. ure, do tedaj velja volilni molk.

Preberi »

Janša za Tarčo: Do Nike Kovač nimam ne zamer ne zadržkov

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša je v oddaji Tarča na TV Slovenija včeraj med drugim komentiral dogajanje ob napadu na Niko Kovač in dejal, da do nje nima ne zamer ne zadržkov, moti pa ga delovanje njenega inštituta. Govoril je tudi o predsedniških volitvah. V oddajo so povabili tudi premierja Roberta Goloba, ki pa ni prišel.

Preberi »

Novinarji na RTVS bodo danes pripravili celodnevno opozorilno stavko. Napovedali so zatemnjene vsebine in protest

Novinarji na RTV Slovenija, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, bodo danes z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti sporočili, da s svojimi stavkovnimi zahtevami mislijo resno. Celodnevna opozorilna stavka bo trajala vseh 24 ur, v njenem okviru pa bodo potekali novinarska konferenca in zbor delavcev ter shod za javno RTV.

Preberi »

RTVS lani z RTV-prispevkom zbrala skoraj 97 milijonov evrov

Prihodki Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so lani znašali skoraj 132 milijonov evrov oz. 4,7 milijona evrov več od odhodkov, izhaja iz poročila RTVS za lani, ki ga je včeraj obravnaval programski svet RTVS. S plačili RTV-prispevka so zbrali skoraj 97 milijonov evrov. Za stroške dela redno zaposlenih so namenili nekaj nad 81 milijonov evrov.

Preberi »

Programski svet RTV Slovenija danes o zvišanju rtv-prispevka

Programski svet RTV Slovenija bo na današnji seji razpravljal o možnosti za zvišanje rtv-prispevka. Javni zavod bi rad izboljšal in stabiliziral svoj finančni položaj, saj bo do sredine prihodnjega leta zmanjkalo finančnih rezerv in sredstev za ohranitev zavoda v zdajšnji obliki. Lani so ustvarili za okoli 1,8 milijona evrov primanjkljaja.

Preberi »

Dogodki