RTV

Novinarji na RTVS bodo danes pripravili celodnevno opozorilno stavko. Napovedali so zatemnjene vsebine in protest

Novinarji na RTV Slovenija, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, bodo danes z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti sporočili, da s svojimi stavkovnimi zahtevami mislijo resno. Celodnevna opozorilna stavka bo trajala vseh 24 ur, v njenem okviru pa bodo potekali novinarska konferenca in zbor delavcev ter shod za javno RTV.

Preberi »

RTVS lani z RTV-prispevkom zbrala skoraj 97 milijonov evrov

Prihodki Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so lani znašali skoraj 132 milijonov evrov oz. 4,7 milijona evrov več od odhodkov, izhaja iz poročila RTVS za lani, ki ga je včeraj obravnaval programski svet RTVS. S plačili RTV-prispevka so zbrali skoraj 97 milijonov evrov. Za stroške dela redno zaposlenih so namenili nekaj nad 81 milijonov evrov.

Preberi »

Programski svet RTV Slovenija danes o zvišanju rtv-prispevka

Programski svet RTV Slovenija bo na današnji seji razpravljal o možnosti za zvišanje rtv-prispevka. Javni zavod bi rad izboljšal in stabiliziral svoj finančni položaj, saj bo do sredine prihodnjega leta zmanjkalo finančnih rezerv in sredstev za ohranitev zavoda v zdajšnji obliki. Lani so ustvarili za okoli 1,8 milijona evrov primanjkljaja.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.