Search
Close this search box.

regres

Upokojenci bodo danes skupaj s pokojnino za junij prejeli tudi letni dodatek

Upokojenci bodo danes skupaj s pokojnino za junij prejeli letni dodatek, ki pomeni podobno kot regres za aktivne prebivalce. Izplačan bo v petih različnih zneskih od 145 do 455 evrov, pri čemer bodo višji znesek prejeli tisti z nižjimi pokojninami, manjšega pa tisti z večjimi pokojninami. Dodatek v treh različnih višinah bo izplačan tudi invalidom.

Preberi »

Neizplačil regresa vse manj, nekatera podjetja tudi zelo radodarna

Bliža se 1. julij, s tem pa rok za izplačilo regresa za letni dopust v letošnjem letu, ki mora doseči vsaj višino minimalne plače. Delodajalcev, ki ne izplačujejo regresa, je iz leta v leto manj, še vedno pa so prav tovrstne kršitve med najpogostejšimi na področju delovnih razmerij. Nekatera podjetja pa so pri izplačilih zelo radodarna.

Preberi »

Zaposleni v Spar Slovenija bodo prejeli višji regres kot lani

Spar Slovenija, ki je lani izplačal največji regres v panogi, bo letos znesek prispevka za letni dopust še povišal. Maja 2023 bodo v Sparu Slovenija svojim zaposlenim namreč izplačali regres v višini 1.900 evrov bruto, kar v skladu s trenutnimi zakonskimi določili pomeni tudi 1.900 evrov neto.

Preberi »

Znano, koliko letnega dodatka bodo prejeli upokojenci

Proračuna za prihodnji dve leti, ki ju je danes potrdila vlada, bosta močno v znamenju postcovidnega obdobja ter poglabljanja energetske krize. Finančni minister Klemen Boštjančič je zagotovil, da si bo vlada kljub zahtevnim okoliščinam prizadevala za blaginjo državljanov ter ustrezne ukrepe za okrevanje gospodarstva.

Preberi »

Skupaj z junijskimi pokojninami bo nakazan tudi letni dodatek

Upokojenci bodo danes poleg pokojnine za junij prejeli letni dodatek. Zanje ima podoben pomen, kot ga ima regres za zaposlene. Izplačan bo v petih različnih višinah v razponu od 140 do 450 evrov. Najvišji znesek bo nakazan tistim s pokojninami do 570 evrov, najnižji pa tistim s pokojninami nad 970 evrov.

Preberi »

Dogodki