regres

Znano, koliko letnega dodatka bodo prejeli upokojenci

Proračuna za prihodnji dve leti, ki ju je danes potrdila vlada, bosta močno v znamenju postcovidnega obdobja ter poglabljanja energetske krize. Finančni minister Klemen Boštjančič je zagotovil, da si bo vlada kljub zahtevnim okoliščinam prizadevala za blaginjo državljanov ter ustrezne ukrepe za okrevanje gospodarstva.

Preberi »

Skupaj z junijskimi pokojninami bo nakazan tudi letni dodatek

Upokojenci bodo danes poleg pokojnine za junij prejeli letni dodatek. Zanje ima podoben pomen, kot ga ima regres za zaposlene. Izplačan bo v petih različnih višinah v razponu od 140 do 450 evrov. Najvišji znesek bo nakazan tistim s pokojninami do 570 evrov, najnižji pa tistim s pokojninami nad 970 evrov.

Preberi »

V Skupini SIJ učinkovito obvladujejo širjenje okužb, v nekaterih družbah že izplačali del letošnjega regresa

Trenutno tudi v družbah Skupine SIJ zaznavajo nekaj več okužb s covidom ali odsotnosti zaradi karantene v primerjavi s koncem leta, kar je, po navedbah Skupine SIJ, glede na trenutno epidemiološko situacijo v državi pričakovano, za zdaj pa, kot so pojasnili, te posamične okužbe ne vplivajo na proizvodnjo in poslovanje. V nekaterih družbah zaposleni že prejeli tudi del letošnjega regresa.

Preberi »

Določeni so zneski za izplačilo letnega dodatka upokojencem za leto 2022

Proračuna za prihodnji dve leti bosta bistveno več denarja namenila za investicije, na področju zdravstva bo njihova rast kar štirikratna. Finančni minister Andrej Šircelj je po seji vlade izpostavil investicije tudi na drugih področjih ter dejal, da je vlada proračunske načrte pripravljala v še vedno zaostrenih razmerah zaradi epidemije covida-19.

Preberi »

Delavska svetovalnica pozvala k nadzoru izplačevanja regresa

V Delavski svetovalnici so zaskrbljeni nad podatkom Finančne uprave RS (Furs), koliko delodajalcev lani in letos ni oddalo obrazca za izplačilo regresa. Zato so Inšpektorat RS za delo pozvali k takojšnjemu nadzoru delodajalcev glede izplačevanja regresa, so sporočili iz Delavske svetovalnice.

Preberi »

Na računih upokojencev bo poleg junijskih pokojnin tudi letni dodatek

Upokojenci se bodo danes ob izplačilu junijskih pokojnin lahko razveselili letnega dodatka, ki zanje pomeni podobno kot za aktivno prebivalstvo pomeni regres. Izplačan bo v petih različnih višinah. Tisti z najvišjimi pokojninami bodo prejeli 135 evrov dodatka, prejemniki najnižjih pokojnin pa 445 evrov.

Preberi »

Regres 2021: Kakšen regres mi pripada letos?

Kakšne so vaše pravice, povezane z regresom v trenutni situaciji? Ali ste upravičeni do izplačila celotnega regresa, tudi če ste napoteni na čakanje? Do kdaj se lahko zamakne izplačilo regresa, če ima podjetje likvidnostne težave? Kako postopati v primeru zamude pri izplačilu regresa? Na vsa za vas ključna vprašanja odgovarjamo s pomočjo pravnika.

Preberi »

Zaposleni v javnem sektorju bodo dobili izplačan regres

Zaposleni v javnem sektorju bodo danes dobili izplačan letošnji regres za letni dopust. V skladu z dogovorom, ki so ga sklenili vlada in sindikati, jim letos pripada regres v višini 1050 evrov. Nekateri bodo danes dobili izplačanih 1024 evrov, preostanek v višini 26 evrov pa ob izplačilu majske plače.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.