potres

Šibek potresni sunek v okolici Mislinje

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so drevi ob 22.33 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa v bližini Mislinje, 65 km severovzhodno od Ljubljane.

Preberi »

Zmeren potresni sunek v bližini Podčetrtka

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v ponedeljek, 1. maja, ob 21.54 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 86 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Podčetrtka.

Preberi »

Pred 25 leti Zgornje Posočje prizadel rušilni potres

Pred četrt stoletja, 12. aprila 1998, so se v Zgornjem Posočju silovito stresla tla. Z magnitudo 5,6 je bil to najmočnejši potres 20. stoletja z žariščem v Sloveniji in je povzročil je veliko gmotno škodo. Največji učinki potresa na površju so dosegli od VII. do VIII. stopnje po evropski potresni lestvici.

Preberi »

Zmeren potresni sunek v bližini Metlike

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v soboto ob 3.19 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,6. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 79 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Metlike.

Preberi »

Šibek potresni sunek v bližini Šentjerneja

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 21.51 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,7. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 71 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Šentjerneja.

Preberi »

Po potresu v Turčiji in Siriji število mrtvih preseglo 33.000

Šest dni po uničujočem potresu na območju ob turško-sirski meji so oblasti naštele že več kot 33.000 smrtnih žrtev. Reševalne ekipe sicer počasi zaključujejo z delom, v soboto se je domov vrnila tudi slovenska ekipa z reševalnimi psi. Hkrati s prizadetega območja poročajo o naraščajočih stiskah in nemiru med ljudmi, pa tudi nasilju in plenjenju.

Preberi »

Slovenska reševalna ekipa s “kosmatimi heroji” se vrača iz Turčije

Slovenska enota vodnikov reševalnih psov in spremljevalnega osebja se danes vrača v Slovenijo, potem ko so v torek odšli na pomoč prizadetemu prebivalstvu v Turčiji, ki jo je v ponedeljek prizadel hud potres. Ob tem so iz Slovenske karitas sporočili, da so zbrali že več kot 120.000 evrov za pomoč ljudem na prizadetih območjih v Turčiji in Siriji.

Preberi »