Search
Close this search box.

potres

Šibek potresni sunek v bližini Trojan

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 14.54 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,3. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 23 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, v bližini Trojan.

Preberi »

Zmeren potresni sunek v bližini Ormoža

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 1.49 zabeležili zmeren potresni sunek magnitude 2,8. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 120 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Ormoža.

Preberi »

V Maroku reševalci bijejo bitko s časom

Reševalci v Maroku po katastrofalnem potresu bijejo bitko s časom pri iskanju pogrešanih. Številna območja so namreč po potresu težko dostopna. Po zadnjih podatkih je petkov potres z magnitudo 6,8 terjal najmanj 2862 življenj, okoli 2500 je poškodovanih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Šibek potresni sunek v okolici Mislinje

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so drevi ob 22.33 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa v bližini Mislinje, 65 km severovzhodno od Ljubljane.

Preberi »

Zmeren potresni sunek v bližini Podčetrtka

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v ponedeljek, 1. maja, ob 21.54 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 1,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 86 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Podčetrtka.

Preberi »

Pred 25 leti Zgornje Posočje prizadel rušilni potres

Pred četrt stoletja, 12. aprila 1998, so se v Zgornjem Posočju silovito stresla tla. Z magnitudo 5,6 je bil to najmočnejši potres 20. stoletja z žariščem v Sloveniji in je povzročil je veliko gmotno škodo. Največji učinki potresa na površju so dosegli od VII. do VIII. stopnje po evropski potresni lestvici.

Preberi »