Search
Close this search box.

Ponovno tresenje tal prestrašilo prebivalce Zagreba

Prebivalce Zagreba je znova prestrašilo tresenje tal, z magnituda 2,7 v naselju Markuševec.
Fotografija je simbolična

Včeraj zvečer so se ponovno tresla tla v Zagrebu, ko je Seizmološka služba zabeležila potres z magnitudo 2,7. Četudi je prvotno poročilo EMSC omenjalo magnitudo 2,4, je kasnejša analiza Hrvaške seizmološke službe potrdila večjo magnitudo in sicer 2,7. Epicenter potresa je bil lokaliziran v naselju Markuševec, ki se nahaja na severovzhodu mesta.

Seizmolog Tomislav Fiket je pojasnil, da postaja območje Zagreba v zadnjem času nekoliko bolj potresno aktivno, s čemer so zabeležili več šibkejših potresnih sunkov. Prebivalce mesta so dva podobna potresa že prestrašila v četrtek, prav tako na območju Markuševca. Prvi potres z magnitudo 1,9 se je zgodil okoli 1.55 zjutraj, tri minute zatem pa je sledil močnejši sunek z magnitudo 2,8. Nekateri so potres močno občutili, pri čemer so poročali o tresenju pohištva in hrupa.

Na družbenih omrežjih so se pojavili številni odzivi prebivalcev, ki so delili svoje izkušnje z zadnjimi potresi. Eden od pričevalcev je opisal, kako so se vrata spalnice začela tresti, medtem ko je ležal v postelji. Incidenti, kot je sinočnji, še enkrat opozarjajo na potrebo po nenehnem spremljanju seizmične aktivnosti v regiji ter pripravljenosti na morebitne potresne dogodke.

Vir: 24ur.com

Dogodki

Prebivalce Zagreba je znova prestrašilo tresenje tal, z magnituda 2,7 v naselju Markuševec.