posvet

Vsi štirje predsedniki na posvetu v DZ za večjo zaščito živali. Mučenje živali se naj opredeli kot kaznivo dejanje

Na posvetu Za boljšo prihodnost živali, ki je bil v ponedeljek, 16. 1. 2023, v DZ na pobudo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, so se zavzeli za zakonodajo, ki bo bolj prijazna do živali, pa naj gre za rejne živali ali za hišne ljubljenčke. Za boljšo prihodnost živali so se poleg predsednice DZ zavzeli tudi predsednica republike, predsednik vlade in predsednik DS.

Preberi »

V DZ posvet za boljšo prihodnost živali

Na pobudo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič bo danes v parlamentu potekal posvet z naslovom Za boljšo prihodnost živali. Med drugim bo na posvetu sodelovalo več nevladnih organizacij in predstavnikov državnih organov, beseda pa bo tekla predvsem o težavah in izzivih na področju varstva in zaščite živali ter možnih zakonodajnih rešitvah.

Preberi »

Prednik: Korošci še vedno nimamo urejene osnovne infrastrukture. Bi si pa seveda želeli tudi sodobno železniško povezavo

Če želimo zagotoviti čisto okolje in mobilnost, ki bo cenovno dostopna, hitra, učinkovita in ki bo povezala celo Slovenijo, so potrebni širok nacionalen konsenz, predvsem pa jasna strategija in izrazito velika finančna sredstva. To bo izziv za vsako naslednjo vlado, je na današnjem pogovoru v organizaciji SD poudarila predsednica SD Tanja Fajon.

Preberi »

Na javnem posvetu o cepljenju proti covidu-19 nosečnicam svetovali cepljenje

Strokovnjaki so danes na spletnem javnem posvetu, ki ga je pripravila Zdravniška zbornica Slovenije, govorili o cepljenju proti covidu-19 v povezavi z otroki, nosečnicami in doječimi materami. Cepljenje so nosečnicam priporočili. V Sloveniji pa je s prvim odmerkom trenutno cepljenih 3000 otrok do 17. leta starosti, z drugim pa 600.

Preberi »

Na Koroškem številne izkušnje z vključevanjem priseljencev v okolje. V regiji to šolsko leto prvič poteka dopolnilni pouk srbskega jezika

Na spletnem posvetu, ki ga je v okviru projekta Izzivi medkulturne raznolikosti danes pripravila Druga OŠ Slovenj Gradec, so osvetlili različne vidike in izkušnje vključevanja priseljencev v novo okolje, od šolskega, delovnega in lokalnega. Predstavili so nov poklic medkulturni mediator in prisluhnili predlogom priseljencev.

Preberi »

“Lockdown” podprla tudi minister za zdravje Janez Poklukar in premier Janez Janša, ki je ocenil, da alternative ni

Na današnjem srečanju stroke in politike je slednja večinsko podprla predlog svetovalne skupine, da bi med 1. in 11. aprilom veljali strogi omejitveni ukrepi za preprečevanje epidemije covida-19. Podprla sta jih tudi minister za zdravje Janez Poklukar in premier Janez Janša, ki je ocenil, da alternative ni. Končno odločitev bo sprejela vlada.

Preberi »