Search
Close this search box.

poslovanje

Poslovanje koroških družb se je lani poslabšalo

Poslovanje koroških družb se je lani poslabšalo. Zabeležile so 79 milijonov evrov čistega dobička, kar je 31 odstotkov manj kot leto prej. Neto dodana vrednost na zaposlenega je bila na Koroškem nižja kot na državni ravni, se pa je na letni ravni zvišala za 2100 evrov oziroma štiri odstotke na 53.178 evrov.

Preberi »

Boxmark z novimi posli uspešno zaključil leto 2023

Kidričevski proizvajalec usnjenih prevlek za avtomobilsko in letalsko industrijo Boxmark Leather je minulo poslovno leto sklenil pozitivno, uspešen je bil tudi pri pridobivanju novih poslov s svetovno uveljavljenimi kupci. Med najpomembnejšimi dogodki minulega leta je zagotovo sklenitev dolgoročnega sodelovanja z letalsko družbo Emirates.

Preberi »

SB Slovenj Gradec poslovno leto 2023 zaključila z izgubo

Lani je z izgubo zaključilo 12 od 27 bolnišnic, kažejo podatki Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije. Največjo izgubo, to je 20,7 milijona evrov, je imel UKC Ljubljana. Največ presežka, to je 5,5 milijona evrov, pa so imeli v Splošni bolnišnici Novo mesto. Kumulativna izguba bolnišnic, torej skupna izguba, je lani znašala 204,3 milijona evrov.

Preberi »

Banke lani z več kot milijardo evrov dobička

Za bankami je krepko dobičkonosno leto. Banke v Sloveniji so lani ustvarile skoraj 1,14 milijarde evrov dobička pred davki, kar je 109 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček je bil z nekaj manj kot 1,10 milijarde evrov višji za 119 odstotkov, je danes objavila Banka Slovenije. Čiste obresti so se lani skoraj podvojile.

Preberi »

Sij začel pred prodajni postopek nove izdaje obveznic

Družba Sij je začela predprodajni postopek za novo izdajo trajnostnih obveznic. Namen izdaje je razpršitev dolgoročnih virov financiranja, med drugim dolgoročnih naložb v proizvodno tehnologijo. Ob tem je objavila napoved za letošnje leto, v katerem namerava skupina ustvariti od 906 milijonov do 1,1 milijarde evrov prihodkov od prodaje.

Preberi »

V avtodom predelani kombiji s Koroške po celi Evropi

Koroško podjetje Robeta, specializirano za izdelavo avtodomov po meri, ki so predelani iz kombijev, lahko po lanski širitvi proizvodnje v Otiškem Vrhu zdaj letno izdela do 900 potovalnih vozil. Prodajajo jih po celotni Evropi, kjer imajo 72 prodajnih točk, lani so vstopili tudi na trga Južne Koreje in Japonske. Izziv ostaja britanski trg.

Preberi »

Koroška osrednja knjižnica kljub občutno višjim stroškom ne bo krčila programa

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika kljub letos občutno višjim stroškom predvsem ogrevanja ne načrtuje, da bi zaradi tega okrnila predviden program. Prav z raznovrstnimi prireditvami namreč knjižnico obišče širši krog ljudi. V knjižnici si želijo povečati članstvo, število bralcev pa širijo tudi s kompetenčnim centrom za lahko branje.

Preberi »

Dogodki