Search
Close this search box.

Pohorje

Na Kopah zaključili projekt Pohorka

V petek, 12. 10. 2023, je na Kopah potekala zaključna konferenca projekta Pohorka oz. s polnim nazivom VIZIJA POHORJE 2030 – Izboljšanje stanja traviščnih, vodnih in manjšinskih habitatov ter zagotavljanja mirnih con na Pohorju, akronim – Pohorka.

Preberi »

Koroška (ponovno) varna in gostoljubna destinacija, ki kar kliče po turističnem obisku

Z RRA Koroška sporočajo: “Nov teden – nove zmage! V preteklem tednu smo napovedali posebno kampanjo za podporo koroškemu turizmu. Usklajeno s Slovensko turistično organizacijo smo jo poimenovali »Vzemi si čas. Za Koroško. Moja Slovenija.« Zdaj je že v polnem zagonu in tudi širša javnost jo je lepo sprejela. Njeno osnovno sporočilo je, da pri nas na Koroškem nikakor ni konec sveta ter da večina naših turističnih ponudnikov povsem normalno obratuje. V tem tednu z zadovoljstvom sporočamo, da so v celoti vzpostavljene tudi glavne prometne povezave. Tako naša zelena Koroška ni več povezana le v srcih, ampak tudi prometno!” Celoten zapis objavljamo v nadaljevanju.

Preberi »

S Partnerstvom za Pohorje do največjega pohodniškega, kolesarskega in smučarskega centra v Sloveniji. Na Kopah bi radi zgradili butično vas

Pred dvema letoma je 19 občin, pet turističnih centrov in šest podpornih institucij sklenilo Partnerstvo za Pohorje, ki želijo združiti turistično ponudbo na celotnem Pohorju in jo predstavljati kot enotno turistično destinacijo. Tako bi nastalo največje pohodniško, kolesarsko in smučarsko središče v Sloveniji.

Preberi »

Požar na Pohorju uničil mansardni del apartmajskega objekta

Gasilcem je ponoči uspelo omejiti in pogasiti požar, do katerega je prišlo v torek okoli pol devete ure zvečer v eni od stanovanjskih stavb v apartmajskem naselju Bolfenk na Pohorju, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Ob tem so dodali, da je požar v celoti uničil mansardni del, delno pa so poškodovane tudi spodnje etaže.

Preberi »

Dogodki