Search
Close this search box.

podražitev

V torek podražitev naftnih derivatov

Regulirane cene naftnih derivatov se bodo ob nespremenjenih trošarinah opolnoči zvišale. Na servisih zunaj avtocest se bo neosvinčeni 95-oktanski bencin podražil za 4,6 centa na 1,491 evra za liter, dizel pa za 2,5 centa 1,523 evra za liter. Podražilo se bo tudi kurilno olje, in sicer za 1,1 centa na 1,170 evra za liter.

Preberi »

Slaba novica za kadilce: Škatlica cigaret zopet dražja

Trošarine za tobačne izdelke so se danes še tretjič letos zvišale. Potem ko se je januarja in maja škatlica cigaret večinoma podražila za po 20 centov, se bo danes še za deset centov, kaže cenik Tobačne Ljubljana. Vlada medtem po besedah premierja Roberta Goloba razmišlja o novih zvišanjih trošarin, in to ne le za tobačne izdelke.

Preberi »

Opolnoči znova podražitev pogonskih goriv

Cena 95-oktanskega bencina na servisih zunaj avtocest se bo opolnoči zvišala za 3,7 centa na 1,588 evra za liter, dizla za 6,4 centa na 1,664 evra in kurilnega olja za 6,8 centa na 1,249 evra za liter. Trošarine bodo ostale nespremenjene, je sporočilo ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Preberi »
petrol gorivo dizel

V torek podražitev pogonskih goriv za več kot pet centov

Cene 95-oktanskega bencina in dizla na servisih zunaj avtocest se bodo v torek zvišale za več kot pet centov. Liter bencina se bo podražil za 5,5 centa na 1,511 evra, liter dizelskega goriva pa za 5,4 centa na 1,558 evra. Za liter kurilnega olja bo treba odšteti 4,9 centa več, to je 1,130 evra.

Preberi »

Jajca v EU v enem letu dražja za 30 odstotkov

Cena jajc v EU je bila januarja v povprečju za 30 odstotkov višja kot januarja lani, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. S tem so jajca po njihovih navedbah postala eno od živil z največjo rastjo cen. V Sloveniji so se podražila za 21,7 odstotka.

Preberi »

Cena vinjet v Avstriji prihodnje leto višja za 2,8 odstotka

Vožnja po avstrijskih avtocestah in hitrih cestah bo prihodnje leto nekoliko dražja, saj se bo cena vinjete zvišala za 2,8 odstotka, je danes sporočil avstrijski upravljavec avtocest Asfinag. Letna vinjeta za osebna vozila bo tako stala 96,40 evra, desetdnevna vinjeta pa 9,90 evra, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »