omejitev

Francija zaostruje nadzor na mejah, po vsej državi po 18. uri policijska ura. Plenković o uvedbi potrdila o cepljenju

Francoska vlada je danes poostrila nadzor na mejah, da bi preprečila vnos novih mutacij novega koronavirusa v državo. V boju proti novemu koronavirusu so v Franciji tudi podaljšali policijsko uro, ki bo od sobote po vsej državi najmanj dva tedna veljala od 18. ure, je po poročanju tujih tiskovnih agencij nocoj sporočil premier Jean Castex.

Preberi »

Vlada podaljšala epidemijo za 60 dni in dodala nove izjeme za prehod meje

Vlada je na današnji seji z odlokom podaljšala epidemijo za 60 dni. Med izjeme za prehod meje je dodala dvolastnike zemljišč ter sklenila, da se karantena na domu lahko prekine tudi s hitrim testom. Poleg tega je sprejela oz. podaljšala odloke, ki naslavljajo posamezne ukrepe za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19.

Preberi »

Več evropskih držav zaostruje ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa

Več evropskih držav se je zaradi vse več okužb z novim koronavirusom odločilo zaostriti ukrepe za omejitev širjenja. Danska svari pred vsemi potovanji v tujino in zaostruje pogoje za vstop v državo. Za to se je odločila tudi Grčija, ki obenem podaljšuje niz omejitvenih ukrepov. Ciper pa v nedeljo uvaja drugo ustavitev javnega življenja.

Preberi »

Kacin: Za silvestrovo dovoljeno prehajanje občinskih meja, prihodnji teden v šole le otroci s posebnimi potrebami

Na silvestrovo od poldneva pa do 1. januarja do 20. ure bo dovoljeno prehajanje občinskih meja. Prepoved gibanja v nočnem času in druženja na prostem ostaja, je za TV Slovenija povedal vladni govorec Jelko Kacin. Prihodnji teden se v šolo vračajo otroci s posebnimi potrebami, množične vrnitve v šole pa splošna epidemiološka situacija ne omogoča.

Preberi »

Avstrijska smučišča zaradi gneče zaostrujejo varnostne ukrepe

Z več avstrijskih smučišč so pretekli konec tedna poročali o gneči, zato bodo zaostrili nekatere varnostne smernice za zajezitev novega koronavirusa. Med drugim bodo dodatno omejili parkirna mesta, omogočili pa bodo več prostora za čakanje v vrsti, so danes sporočili iz zvezne dežele Zgornja Avstrija.

Preberi »

V ljubljanskem BTC-ju velika gneča pred trgovinami

V statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko so se 15. decembra odprle tudi trgovine z oblačili, obutvijo, športno opremo in motornimi vozili. Vendar je možen le nakup, pomerjanje oblačil in obutve pa ni dovoljeno. Preverili smo, kakšno je stanje v enem od nakupovalnih središč v Ljubljani.

Preberi »

Gantar s pomisleki ob sproščanju protikoronskih ukrepov, zavzema se za njihovo zaostrovanje med prazniki

Minister Tomaž Gantar je napovedano sproščanje nekaterih ukrepov za zajezitev epidemije pospremil s številnimi pomisleki. Skrbijo ga predvsem omejene kapacitete zdravstva, zato se zavzema za dodatne omejitve med prazniki. Napovedal je tudi razmislek, kako bo v prihodnje potekalo delo in sodelovanje s strokovno posvetovalno skupino za covid-19.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun