Motorist pri omejitvi hitrosti 50km/h vozil 120 km/h

Včeraj dopoldne so na celotnem območju naše policijske uprave izvedli krajši namenski nadzor cestnega prometa, s poudarkom na vožnji motoristov, mopedistov in kolesarjev, prekoračitvah hitrosti, telefoniranja med vožnjo ter neupoštevanja rdeče luči na semaforjih.
policija

V treh urah so zaznali 106 kršitev cestno prometnih predpisov.

35 voznikov je prekoračilo dovoljeno hitrost vožnje, 25 voznikov je pri vožnji uporabljalo mobilni telefon, 5 jih je v križišče zapeljalo pri rdeči luči na semaforju, enajst voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov, dvakrat sta prometne predpise kršila kolesarja, enkrat pa voznik mopeda.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v času nadzora v Pristavi pri Mestinju obravnavali motorista, ki je pri omejitvi hitrosti 50km/h vozil 120  km/h. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali
nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog, predlagana sankcija je globa v višini 1.200 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

V Prekopi pa so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v jutranjih urah 0,39 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar ga je doletela globa v višini 600 € in stranska sankcija 8 kazenskih
točk. Globo si je prislužil tudi s prekoračitvijo hitrosti, saj je pri omejitvi 50 km/h, vozil 81 km/h.

Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da s svojim neodgovornim  ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa.

Spoštujmo cestno prometne predpise in s tem doprinesimo k večji varnosti na naših cestah.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.