Search
Close this search box.

okužba

Razmere na covidnih oddelkih stabilne, število okužb v porastu

V prejšnjem tednu je število potrjenih okužb z novim koronavirusom nekoliko naraslo. Skupaj so potrdili 6818 okužb, kar je 1436 več kot teden pred tem. Na navadnih oddelkih je bolnišnično zdravljenje zaradi covida-19 v povprečju potrebovalo 58 bolnikov, kar je tri več kot teden pred tem, na intenzivnih pa 13 ali eden manj kot teden pred tem.

Preberi »

Ministrstvo: Do odškodnine zaradi zapletov pri cepljenju ali zdravljenju covida-19 odslej hitreje

Vlagatelji zahtevka za odškodnino zaradi zapletov pri cepljenju ali zdravljenju covida-19 bodo odgovore na svoje zahtevke prejeli najkasneje v začetku prihodnjega leta. V začetku novembra je namreč začela veljati sprememba interventnega zakona, po kateri obravnava vlog teče po novem, hitrejšem postopku, so danes sporočili z ministrstva za zdravje.

Preberi »

Italija in covid-19: Necepljeni zdravniki se bodo lahko vrnili na delo. “Danes je ta bolezen povsem drugačna, kot je bila prej”

Nova italijanska vlada bo zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, ki so bili suspendirani, ker se niso hoteli cepiti proti covidu-19, dovolila vrnitev na delo, je danes sporočil minister za zdravje Orazio Schillaci. Vlada naj bi ustrezno odločitev sprejela v kratkem, tako da bi se lahko zdravniki na delo vrnili še pred koncem leta.

Preberi »

Novost pri testiranju na koronavirus. Novembra začetek promocije cepljenja

Ministrstvo za zdravje je na spletni strani objavilo posodobljena priporočila testiranja na novi koronavirus. Ta med drugim uvajajo možnost testiranja na koronavirus z odvzemom brisa grla in nato sprednjega dela nosu. Promocija cepljenja proti covidu-19, ki so jo napovedali za čas po prihodu omikronu prilagojenih cepiv, pa se bo začela novembra.

Preberi »

Dogodki