odstop

Ministrica Tatjana Bobnar bo podala odstopno izjavo

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je v pismu predsedniku vlade Robertu Golobu zapisala, da bo po vrnitvi iz Bruslja podala odstopno izjavo, so za STA potrdili na ministrstvu za notranje zadeve. Bobnarjeva bi tako utegnila biti prva iz obstoječe ministrske ekipe, ki se bo poslovila od položaja v vladi.

Preberi »

Odstopil generalni direktor Teša Vodušek

Generalni direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Matjaž Vodušek je v ponedeljek popoldne odstopil, sta poročala spletna portala Maribor24.si in Necenzurirano.si, inforamcijo pa so potrdili tudi v Tešu. Teš je od minulega petka izklopljen iz omrežja, potem ko je v Premogovniku Velenje prišlo do težav pri odkopu premoga.

Preberi »

To je razlog, da je Gregor Bezenšek odstopil od predsedniške kandidature

Glasbenik Gregor Bezenšek je odstopil od kandidature za predsednika republike. Kot je danes dejal, se zadnje čase nanj zaradi kandidature zgrinjajo “izjemni pritiski, sovražna sporočila in grožnje”. Kakšne, ni želel pojasnjevati, v volilnem štabu pa napovedujejo, da bodo po potrebi ukrepali tudi preko uradnih institucij.

Preberi »

Gregor Bezenšek odstopa od kandidature za predsednika republike

Glasbenik Gregor Bezenšek, ki je vložil kandidaturo za predsednika republike, se je odločil, da od kandidature odstopi, so sporočili iz njegovega volilnega štaba. Zakaj se je Bezenšek odločil za takšno potezo, še ni znano, več bo pojasnil na novinarski konferenci ob 10. uri.

Preberi »

Krek: Politika name pritiska, naj odstopim

V medijih so včeraj zaokrožile informacije, da namerava direktor NIJZ Milan Krek podati svoj odstop. Krek je za STA poudaril, da politika nanj pritiska, naj odstopi, a tega ne namerava storiti. Odstopil, kot pravi, ne bo, ker na položaj ni bil imenovan politično, pač pa na podlagi strokovnih kompetenc.

Preberi »

Podgoršek po aferi s plačilom nastanitve v Bohinju odstopil

Jože Podgoršek zaradi afere s plačilom nastanitve v Bohinju položaj kmetijskega ministra zapušča le nekaj dni pred parlamentarnimi volitvami. Strokovno zahteven mandat, ki ga je začel po odstopu Aleksandre Pivec oktobra 2020, zaznamujejo priprava strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 ter številni pretresi v sektorju.

Preberi »

Po dogajanju v zvezi z istoimenskim društvom Iršič odstopil iz nadzornega odbora občine

Župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen je danes prejel izjavo Boruta Iršiča, da odstopa kot član oz. predsednik nadzornega odbora občine. Iršič se je ta teden znašel pod plazom kritik po tistem, ko so v društvu Humanitarček opozorili, da je na Ravnah registriral istoimensko društvo. O zadevi bodo na seji danes govorili tudi občinski svetniki.

Preberi »