odprtje

Sijaj jekla nova stalna razstava na Ravnah (FOTO)

Nova stalna razstava Koroškega pokrajinskega muzeja v prostorih štauharije na Ravnah na Koroškem, ki so jo uradno odprli danes, nosi naslov Sijaj jekla. Muzej jo je v sodelovanju z več partnerji pripravili ob lanski 400-letnici jeklarstva v Mežiški dolini.

Preberi »

VIDEO in FOTO: Tudi na Koroškem slabo vreme okrnilo obisk gostinskih vrtov in teras

Tudi koroški gostinci so danes lahko odprli terase in vrtove svojih gostiln in lokalov. Možnosti odprtja so se razveselili, vendar se je marsikdo zaradi slabega vremena in nizkih temperatur odločil, da bo s ponovnim zagonom strežbe še počakal. Saj jim v tem trenutku možnost odprtja teras ne pomaga veliko. Vremenski pogoji, predvideni v tem tednu, za to še niso primerni. Tisti, ki so odprli, pa so opozorili na nerentabilnost takšnega poslovanja. Mi smo preverili, kakšen je bil obisk lokalov danes v Slovenj Gradcu in na Ravnah.

Preberi »

Kaj pravijo nekateri koroški gostinci glede današnjega odprtja teras?

V ponedeljek se bodo v osmih regijah, kjer so epidemiološke razmere boljše, lahko odprle terase gostinskih lokalov, med drugim tudi na Koroškem. Čeprav so gostinci težko pričakovali vnovičen zagon dejavnosti, pa se na ponedeljek pripravljajo z zadržkom, še poseben izziv predstavlja novo odlok tistim, ki nimajo pokritih teras ali pa jih sploh nimajo. Prav tako bo strežba potekala pod določenimi pogoji: med mizami bodo morali ponudniki zagotoviti razdaljo, za mizo bodo lahko največ štiri osebe, osebje restavracije oz. lokala pa se bo moralo enkrat tedensko testirati na okužbo z novim koronavirusom. Preverili smo, kako se na odprtje pripravljajo na Koroškem.

Preberi »

Direktorica Irena Oder ob ponovnem odprtju knjižnic: “Zdi se nam, da uporabniki s strahom prihajajo, ker so zmedeni od vseh teh sprememb”

Po 11-dnevnem zaprtju države zaradi epidemije so od danes znova lahko odprte knjižnice, muzeji in galerije. V Narodnem muzeju Slovenije so po nekaj zapiranjih in odpiranjih “že kar utečena ekipa”, navadili so se tudi knjižničarji, ki pa po besedah direktorice koroške knjižnice Irene Oder ugotavljajo, da vnašajo zmedo predvsem med uporabnike.

Preberi »

Minister Počivalšek napovedal, kdaj bi lahko začeli odpirati terase gostinskih lokalov

V petek se je na obisku v Pomurju mudil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, ki se je srečal z nekaterimi od pomurskih županov. Seznanil se je z aktualno gospodarsko situacijo, župani pa so mu predstavili aktualne gospodarske projekte. Minister pa je spregovoril tudi o epidemioloških razmerah v Sloveniji in napovedih prehodov v rumeno in nato zeleno fazo glede na načrt sproščanja ukrepov, ki ga je pripravila vlada.

Preberi »

Obeta se ponovno odprtje tržnic

Od danes so znova zaprte trgovine, ki ne ponujajo najnujnejših potrebščin, med izjemami, ki jim je vendarle dovoljeno obratovanje, pa ni več niti tržnic. Po navedbah Radia Slovenija je zaradi tega bilo kar nekaj zmede, nekatere tržnice so bile danes celo odprte, pristojni pa naj bi načrtovali njihovo ponovno odprtje.

Preberi »