Search
Close this search box.

odprtje

V Radljah ob Dravi zaživel Center sonaravnega gospodarjenja z gozdovi

Občina Radlje ob Dravi je s sodelovanjem partnerjev zgradila in danes slovesno odprla Center sonaravnega gospodarjenja z gozdovi. Pri tem se je oprla delo domačina, inženirja gozdarstva in pionirja sonaravnega gozdarjenja v Dravski dolini Franja Pahernika. Prostor bo nudil podporo širjenju znanja o trajnostni skrbi za gozd.

Preberi »

Slovenija je dobila prvo pametno podeželsko učilnico (FOTO)

Na Osnovni šoli Ljubno ob Savinji so v petek slovesno otvorili prvo pametno podeželsko učilnico. Dogodek so svečano pospremili predsednik države Borut Pahor, ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh in državni sekretar za gozdarstvo dr. Darij Krajčič. Dogodka so se udeležili tudi župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik, ravnatelj Osnovne šole Ljubno ob Savinji mag. Samo Kramer in direktorica Ljudske univerze Velenje Brigita Gorjup.

Preberi »

Črna na Koroškem vabi z novo ferato

V Črni na Koroškem bodo danes odprli novo zavarovano plezalno pot oz. ferato, ki bo plezalce iz Črne vodila vse do začetne točke za adrenalinske spuste Olimpline. To je že druga takšna pridobitev v občini v zadnjem letu in tudi na novi ferati si v Črni obetajo dober obisk. Obisk lani odprtih dveh ferat v Mučevem namreč presega vsa pričakovanja.

Preberi »

Slavnostni prižig oglarske kope

V soboto, 11.6.2022, je na domačiji Slemenik potekal slavnostni prižig oglarske kope, s čimer se je pričelo tudi uradno odprtje praznika Občine Mislinja.

Preberi »

Dogodki