MOSG

Slovenj Gradec: Pripravili osnutek razvojne strategije za privabljanje in ohranjanje podjetij

Mestna občina Slovenj Gradec je pripravila Razvojno strategijo 2022-2030 za privabljanje in ohranjanje podjetij. Namen strategije je pripraviti akcijski načrt s konkretnimi cilji in ukrepi, ki bo prispeval k oblikovanju celostnega ekosistema storitev in ustreznih pogojev za aktivno podporo obstoječih podjetij in samostojnih podjetnikov ter nastajanje oziroma privabljanje novih. Končni cilj so nova kakovostna delovna mesta in živahno poslovno okolje

Preberi »

V Slovenj Gradcu razpravljali o ureditvi transportne poti na območju gradbišča hitre ceste (FOTO)

V ponedeljek, 6. decembra 2021, so se strokovne službe MOSG, skupaj s podžupanom dr. Petrom Pungartnikom in predstavniki VS Podgorje in Šmiklavž ter prebivalci in lastniki zemljišč udeležile terenskega sestanka z Družbo za razvoj infrastrukture, d.o.o. (nadzornik) ter izvajalci (Pomgrad), na katerem je beseda tekla o problematiki izgradnje transportne poti.

Preberi »

Slovenjgraško poletje vabi

Danes v Slovenj Gradcu upajo na zvezdnato nebo ob ogledu filma Obetavna mladenka, ki je letos dobil oskarja za izvirni scenarij, z vsestransko Carey Mulligan v glavni vlogi. Že od 14h dalje so pred hotelom Vabo urbane delavnice, napihljiv grad ter animacije za otroke.

Preberi »

Voščilo slovenjgraškega župana ob prazniku dela

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je nagovoril občanke in občane ob dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela. Zahvalil se, da skozi te težke in nepredvidljive čase, korakajo povezani, hvaležni za vzajemno pomoč in spoštljivi drug do drugega. V teh časih je slednje še posebej pomembno, pravi. Županovo voščilo objavljamo v celoti.

Preberi »