Search
Close this search box.

FOTO: Ob zaključku Filmske šole podelili diplome mladim ustvarjalcem

V torek, 11. junija 2024, se je s podelitvijo diplom sodelujočim mladim ustvarjalcem zaključila letošnja Filmska šola Slovenj Gradec.

Ob zaključku letošnje Filmske šole je v torek, 11. junija 2024, v prostorih MPIK v Slovenj Gradcu potekala slovesnost in podelitev diplom.

Filmska šola Slovenj Gradec je v letošnjem šolskem letu potekala devet mesecev, od oktobra 2023 in vse do junija 2024, program pa je obiskovalo 17 učenk oz. učencev od 6. do 9. razreda osnovne šole. Podelitve se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec, Martina Šisernik.

Pred podelitvijo so si zbrani ogledali zaključna dela sodelujočih mladih ustvarjalcev, po končani slovesni podelitvi diplom pa so nadaljevali z druženjem ob otvoritvi fotografske razstave učenk in učencev Filmske šole.

Program filmske šole je razdeljen na tri področja, ki se medsebojno prepletajo in povezujejo: filmska režija, animacija in fotografija. Učencem je v času filmske šole brezplačno na voljo najsodobnejša oprema. Zaradi poskrbljenega delnega sofinanciranja filmske šole s strani MO Slovenj Gradec pa imajo učenci zagotovljeno tudi znižano mesečno plačilo. Učenci so v letošnjem letu spoznali osnovne principe digitalne fotografije ter področja kot so produktna, portretna, makro in ulična fotografija (mentorica Maša Flogie). Kot končni produkt so pripravili fotografsko razstavo, ki je bila predstavljena na zaključni prireditvi. Na področju animacije (mentor Jernej Kovač Myint) so spoznali osnovne principe animiranega filma ter osvojili tehniko risane in stop-motion animacije. Program filmske režije (mentor Tomo Novosel) je učencem ponudil vpogled v različna filmska orodja, področje scenaristike, osvetlitve, zvoka in kot končno nalogo so posneli svoj kratki igrani film.

Filmska šola Slovenj Gradec poteka tudi s programom nadaljevalnega izobraževanja, katerega so obiskovali učenci/ke, ki so zaključili osnovno stopnjo. Z zaključkom letošnjega izobraževalnega programa se hkrati odpira vpis v novo šolsko leto. Letošnja novost pri vpisu pa je nov izobraževalni program Filmske šole Slovenj Gradec, ki je namenjen odraslim. Prijave zbirajo na elektronskem naslovu tomo@novosel.si ali na telefonski številki 040 228 412 (Tomo Novosel) ali na spletni strani.

Filmsko šolo Slovenj Gradec so leta 2019 ustanovili režiser Tomo Novosel, ilustrator in animator Jernej Kovač Myint ter producentka in fotografinja Maša Flogie v okviru delovanja filmskega festivala SHOTS in ZEBRA.

FOTOGALERIJA:

Dogodki

V torek, 11. junija 2024, se je s podelitvijo diplom sodelujočim mladim ustvarjalcem zaključila letošnja Filmska šola Slovenj Gradec.