matej tonin

Na volilnem kongresu Tonin po tretji mandat na čelu NSi

Na današnjem volilnem kongresu se prvak NSi Matej Tonin podaja po tretji mandat na čelu stranke. V stranki bodo ob tem volili še člane izvršilnega in nadzornega odbora ter razsodišča. Pogledi delegatov bodo uperjeni tudi v prihajajoče predsedniške in lokalne volitve, zbrane bo tako nagovoril tudi predsedniški kandidat NSi Janez Cigler Kralj.

Preberi »

Tonin: Dogovor, ki ga navaja Janša, “ne obstaja in je plod domišljije”

Med prvakoma opozicijskih SDS in NSi, Janezom Janšo in Matejem Toninom, se je na omrežju Twitter vnel besedni spopad. Ker NSi ni prispevala podpisov za ustanovitev preiskovalne komisije o domnevnem odtekanju denarja iz Gen-I, je Janša NSi obtožil, da deluje v dogovoru z Gibanjem Svoboda. Tonin odgovarja, da takšen dogovor ne obstaja.

Preberi »

Diplomatska prizadevanja za končanje vojne v Ukrajini, Nato krepi vzhodno krilo. Slovenija sposobna zagotoviti do 200 vojakov

Ob vse hujših posledicah ruske invazije v Ukrajini se bodo danes nadaljevala diplomatska prizadevanja za ustavitev spopadov. O razmerah v Ukrajini in vzpostavitvi nove bojne skupine Nata na Slovaškem, v kateri bodo tudi slovenski vojaki, pa bosta danes v Bratislavi govorila obrambna ministra Slovenije in Slovaške Matej Tonin in Jaroslav Nad.

Preberi »

Slovenija bo Ukrajini pomagala s tehnično opremo, z orožjem pa ne

Slovenija bo Ukrajini pri spoprijemanju z rusko grožnjo pomagala s tehnično opremo, na primer premičnimi kuhinjami in ogrevanimi šotori, ter z opremo za dvojno uporabo, ne pa tudi z orožjem, je danes v Bruslju povedal obrambni minister Matej Tonin po koncu dvodnevnega ministrskega zasedanja članic zveze Nato.

Preberi »

Dogodki