Search
Close this search box.

matej tonin

VIDEO: Tonin: Domnevne nepravilnosti na Darsu delo za policijo

Nedeljska razkritja televizije POP TV o domnevnem pobiranju podkupnin za posle z Darsom so po besedah prvaka NSi Mateja Tonina predvsem delo za policijo. “NSi bo svoj prispevek naredila s tem, da bomo temo obravnavali na parlamentarni komisiji za nadzor javnih financ,” je ob delovnem obisku na Koroškem dejal prvak stranke.

Preberi »

Na volilnem kongresu Tonin po tretji mandat na čelu NSi

Na današnjem volilnem kongresu se prvak NSi Matej Tonin podaja po tretji mandat na čelu stranke. V stranki bodo ob tem volili še člane izvršilnega in nadzornega odbora ter razsodišča. Pogledi delegatov bodo uperjeni tudi v prihajajoče predsedniške in lokalne volitve, zbrane bo tako nagovoril tudi predsedniški kandidat NSi Janez Cigler Kralj.

Preberi »

Tonin: Dogovor, ki ga navaja Janša, “ne obstaja in je plod domišljije”

Med prvakoma opozicijskih SDS in NSi, Janezom Janšo in Matejem Toninom, se je na omrežju Twitter vnel besedni spopad. Ker NSi ni prispevala podpisov za ustanovitev preiskovalne komisije o domnevnem odtekanju denarja iz Gen-I, je Janša NSi obtožil, da deluje v dogovoru z Gibanjem Svoboda. Tonin odgovarja, da takšen dogovor ne obstaja.

Preberi »

Diplomatska prizadevanja za končanje vojne v Ukrajini, Nato krepi vzhodno krilo. Slovenija sposobna zagotoviti do 200 vojakov

Ob vse hujših posledicah ruske invazije v Ukrajini se bodo danes nadaljevala diplomatska prizadevanja za ustavitev spopadov. O razmerah v Ukrajini in vzpostavitvi nove bojne skupine Nata na Slovaškem, v kateri bodo tudi slovenski vojaki, pa bosta danes v Bratislavi govorila obrambna ministra Slovenije in Slovaške Matej Tonin in Jaroslav Nad.

Preberi »

Dogodki