maske

Vlada še dodatno sprostila epidemične ukrepe

Vlada je na današnji dopisni seji še dodatno sprostila epidemične ukrepe. Zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva tako od nedelje ne bo treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), v lekarnah pa ne bo več obvezna uporaba zaščitnih mask.

Preberi »

V ponedeljek potrdili 2653 okužb. Poklukar bo vladi predlagal odpravo obveznosti nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih prostorov

V ponedeljek so ob 1506 PCR-testih in 13.944 hitrih antigenskih testih potrdili 2653 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje v bolnišnicah zaradi covida-19 na navadnih oddelkih trenutno zdravijo 123 bolnikov, intenzivno nego jih zaradi covida-19 potrebuje 17. Umrli so trije bolniki s potrjeno koronavirusno okužbo.

Preberi »

Poklukar napovedal možnost odprave obveznosti zaščitnih mask v zaprtih prostorih že v tem tednu 

Strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar bo danes znova razpravljala o ukrepu obveznega nošenja zaščitnih mask v zaprtih prostorih. Minister za zdravje Janez Poklukar je ob tem napovedal možnost odprave tega ukrepa že v tem tednu. Oba sta poudarila, da pri morebitni odpravi ukrepa pred volitvami v DZ ne gre za politično odločitev.

Preberi »

Dogodki